VIDEO Repetiție pentru invazie?/China a înconjurat Taiwanul pentru exerciții militare masive

VIDEO Repetiție pentru invazie?/China a înconjurat Taiwanul pentru exerciții militare masive

Armata chineză a desfășurat forțe în jurul insulei Taiwan în weekend într-un set de exerciții militare la scară largă pe care un analist militar chinez le-a numit „repetiție a unei posibile acțiuni reale”.

Comandamentul Teatrului de Est a organizat forțe maritime, aeriene, de rachete convenționale și alte forțe în jurul Taiwanului și a efectuat exerciții în jurul insulei de vineri până duminică, a anunțat Armata Populară Chineză de Eliberare (PLA).

Comandamentul Teatrului de Est a comunicat că exercițiile au fost menite „să testeze și să îmbunătățească capacitatea de operațiuni comune a mai multor servicii și arme”.

China consideră Taiwanul o parte a teritoriului său, iar oficialii chinezi au discutat în mod repetat despre „reunificare” cu insula, inclusiv prin intermediul forței militare.

Publicația de stat chineză Global Times a raportat că rachetele maritime, aeriene, convenționale și „alte forțe” au participat la exercițiile din jurul Taiwanului. În timpul exercițiilor, portavionul Liaoning din China a fost desfășurat în estul insulei, în timp ce un număr mare de avioane și nave de război chineze au efectuat exerciții în vestul insulei.

Ministerul Apărării Naționale din Taiwan a documentat mai multe cazuri de avioane militare chineze care au intrat în zona de identificare a apărării aeriene (ADIZ) pe parcursul exercițiului de trei zile.

12 avioane de luptă chineze, două bombardiere și alte patru avioane chineze au intrat vineri în ADIZ în Taiwan. Două bombardiere și alte trei avioane au intrat sâmbătă în ADIZ, iar duminică două aeronave.

Song Zhongping, un analist militar din China continentală a declarat publicației de stat că exercițiile PLA au fost „ca o repetiție a unei posibile acțiuni reale”. Song a remarcat participarea forțelor aeriene și navale, dar a remarcat lipsa aparentă a amfibiilor și a forțelor terestre în timpul exercițiilor.

„În pregătirea și pentru o posibilă acțiune reală a conflictului militar în strâmtoarea Taiwan, toate forțele PLA își vor juca rolul, deoarece vor înconjura întreaga insulă, o vor închide și vor lansa lovituri eficiente”, a spus Song, potrivit Global Times.

Song a mai spus că „prin poziționarea grupului de luptă al portavionului Liaoning la est de Taiwan, PLA nu numai că întrerupe posibilele întăriri de la forțe de interferență străine, dar lansează și atacuri asupra bazelor militare de la est de insulă Taiwan și interceptează orice tentative de evadare ale forțelor secesionistei.”

Song a precizat că „vor fi adăugate mai multe cursuri de pregătire, vor fi desfășurate mai multe tipuri și un număr mai mare de echipamente și vor avea loc exerciții mai frecvente dacă secesioniștii din Taiwan și forțele externe de interferență nu se opresc”, potrivit americanmilitarynews.com.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”