VIDEO Roiuri de OZN-uri surprinse de radarele unui distrugător american. Imaginile captate în 2019 au fost publicate pe Twitter

VIDEO Roiuri de OZN-uri surprinse de radarele unui distrugător american. Imaginile captate în 2019 au fost publicate pe Twitter

Un producător american de documentare şi jurnalist pasionat de OZN-uri a publicat recent pe Twitter un clip cu un roi de obiecte aeriene neidentificate surprinse de radarele navei USS Omaha, în iulie 2019. Un clip filmat la bordul aceluiaşi vas, publicat anterior, a arătat un obiect sferic coborând şi plonjând în ocean. Pentagonul a confirmat autenticitatea înregistrării video.

Jeremy Corbell a dezvăluit recent imagini cu radarele USS Omaha pe care au apărut mai multe obiecte aeriene din care unele ce au rămas neidentificate şi neexplicate.
Producătorul de film susţine că are şi alte imagini ce surprind un roi de 14 obiecte, nu doar nouă câte apar în clipul de 46 de secunde publicat de el luna aceasta pe Twitter.
Filmările au fost realizate în largul coastei oraşului San Diego în iulie 2019.
Potrivit site-ului Mystery Wire, marinarii militari aflaţi la bordul Omaha au observat la un moment dat 14 obiecte zburând simultan în jurul navei.
Unul dintre ele se deplasa cu peste 250 de kilometri la oră, o viteză pe care au măsurat-o cu două sisteme-radar diferite.
„Sfinte. Au viteză, nu glumă. Oh, virează”, comentează piloţii, relatează Daily Mail.
Corbell a punctat că imaginile de pe radar sunt „date electro-optice coroborate pe care lumea nu le-a mai văzut” şi vin în sprijinul „ideii că există o multitudine de obiecte necunoscute care roiesc în jurul navelor noastre de luptă”.
USS Omaha s-a aflat printre navele Marinei SUA despre care piloţii au spus că au fost urmărite aproape zilnic preţ de doi ani.
Producătorul american a dezvăluit că a obţinut clipul cu radarele de la o sursă de la Centrul de Informare în domeniul luptei. Cei care l-au înregistrat au fost echipele speciale din domeniul informaţiilor vizuale, chemate să le analizeze.
Corbell spune că l-a publicat pentru a infirma speculaţiile conform cărora clipul în care apare un obiect sferic dispărând în ocean ar fi de fapt un balon. Cei doi piloţi care l-au urmărit pot fi auziţi exclamând: „Wow, a plesnit apa”. Obiectul a făcut o coborâre controlată şi a zburat jos deasupra apei o bună bucată de vreme înainte să plonjeze şi să dispară sub ea.
Acestea sunt realmente obiecte neidentificate în număr mare...şi oferă date radar ce corespund cu datele de pe camerele de termoviziune FLIR”, e de părere Corbell.
Clipul anterior a fost publicat în aceeaşi zi în care Ryan Graves , fost pilot al Marinei SUA, a povestit în emisiunea „60 de minute” că el şi colegii săi au făcut sute de observaţii ale unor asemenea obiecte care au zburat în spaţiul aerian protejat din apropierea Virginia Beach, între anii 2015 şi 2017.
„Sunt îngrijorat, ca să fiu sincer. Dacă sunt avioane tactice ce aparţin altei ţări şi ele survolează pe acolo, atunci e o problemă uriaşă”, a spus Graves, menţionând că piloţii care le-au văzut au venit cu teorii de la tehnologie americană secretă la aeronave de spionaj.
„Este dificil de găsit o explicaţie. Avem rotaţie, altitudini înalte. Avem şi propulsie, nu-i aşa? Nu ştiu ce ar putea fi. Aş spune că cel mai probabil este un program de observare a ameninţărilor”.
Imagini statice ale aceluiaşi obiect sferic au fost publicate prima dată în luna aprilie, când Pentagonul a confirmat de asemenea autenticitatea unor imagini şi clipuri cu obiecte neidentificate, detectate în preajma navelor de luptă americane în largul coastelor californiene, recunoscând faptul că au fost captate de personalul naval american.
Amiralul Michael Gilday, şeful operaţiunilor navale, recunoscuse cu doar o săptămână în urmă că nu ştie ce ar putea fi dronele în formă de Tic Tac ce au hărţuit patru distrugătoare americane în largul coastelor californiene, la 160 de kilometri depărtare de ţărm, în iulie 2019.
Jurnalele de zbor au înregistrat şase vehicule aeriene care s-au apropiat de navele de luptă americane în vecinătatea unei zone sensibile de instruire militară din Insulele Channel deplasându-se cu viteze de maxim 64 de kilometri pe oră şi demonstrând capacităţi de manevrare superioare dronelor militare americane.
Întrebat direct dacă Marina SUA a confirmat identitatea acestor drone, Gilday a răspuns că nu se ştie ce sunt.
John Ratcliffe, fostul director al Informaţiilor Naţionale americane a declarat la Fox News că aceste clipuri - ce au ajuns în presă în 2017, după ce au fost transmise de un fost ofiţer de contrainformaţii din cadrul programului Pentagonului de cercetare a OZN-urilor - nu sunt simple mărturii ale martorilor, ci înregistrări ale militarilor ce cuprind măsurători ale senzorilor „ce au captat aceste lucruri”.
„Când discutăm despre observaţii, avem în vedere obiecte văzute de piloţi ai Forţelor Aeriene sau ai Marinei, dar şi de obiecte captate de sateliţi, ce se angajează în acţiuni dificil de explicat, au mişcări greu de reprodus, pentru care nu dispunem de tehnologia necesară, sau sunt vehicule care circulă la viteze ce depăşesc bariera sunetului în absenţa unui boom sonic”.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...