VIDEO Rusia trimite crematorii mobile în urma trupelor

VIDEO Rusia trimite crematorii mobile în urma trupelor

Forțele ruse au pregătit un crematoriu mobil pentru a fi în conflictul cu Ucraina, fapt calificat de secretarul britanic al Apărării drept „înfricoșător”, a dezvăluit The Telegraph, cu o zi înainte ca Rusia să invadeze Ucraina.

Ministerul Apărării a publicat imaini ale unui crematoriu montat pe vehicul, cu capacitatea de a „evapora” câte un corp uman. Vehicului a fost văzut în urma forțelor ruse și este de așteptat să urmărească orice trupă în Ucraina.

Ben Wallace, secretarul Apărării, a sugerat că utilizarea unui astfel de sistem ar putea fi o modalitate prin care Kremlinul ar putea acoperi orice pierderi umane, temându-se să se repete criticile din țară când Rusia a invadat pentru prima dată Ucraina în 2014.

„Dacă aș soldat și aș ști că generalii mei au atât de puțină încredere în mine încât mă urmăresc pe câmpul de luptă cu un crematoriu mobil, sau dacă aș fi mama sau tatăl unui fiu, potențial dislocat într-o zonă de luptă, aș fi profund, profund îngrijorat”, mai spus secretarul britanic al apărării.

În materialul video publicat de Ministerul Apărării, textul chirilic suprapus pe videoclip spune că echipamentul, care a fost creat special pentru distrugerea deșeurilor biologice periculoase, provine de la o companie din Sankt Petersburg numită Tourmaline. Site-ul web al companiei spune că este „The Russian Incinerator Company”.

Încercările The Telegraph de a contacta compania au rămas fără răspuns.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina