„Aproape toată infrastructura militară a Ucrainei” a fost distrusă, a susținut sâmbătă președintele rus Vladimir Putin. Cu toate acestea, ziua de sâmbătă ar putea fi una din care forțele aeriene ruse ies serios șifonate, dacă nu neapărat la pierderile în cifre, măcar la imagine.

Pierderile aeriene rusestiFoto: Colaj foto

Avioane doborâte, elicoptere distruse cu rachete, drone prăbușite - toate s-ar fi întâmplat sâmbătă, toate au fost documentate pe imagini și s-au viralizat pe rețelele sociale. O nouă lovitură pentru aviația rusă după ce în urmă cu câteva zile datele ucrainenilor susțineau că Rusia pierde avioane moderne pe front zi de zi.

Până sâmbătă dimineață, Ucraina susține că în zece zile de război, ar fi reușit să doboare 40 de elicoptere și 39 de avioane rusești.

Sâmbătă ar fi urmat altele...

Avion de vânătoare Suhoi-30 doborât

Un avion care ar fi fost doborât sâmbătă ar fi fost un Suhoi de vânătoare de tipul Su-30SM

Posibil alte două avioane moderne Su-34, doborâte de ucraineni

Cel puțin un nou avion modern un avion de atac și bombardier Su-34 ar fi fost doborât sâmbătă. La doar câteva zile după ce un model similar a fost distrus.

Pe Twitter mai apar însă poze și cu un alt Su-34 doborât, dar nu e clar dacă acesta ar fi fost distrus sâmbătă sau nu.

Avionul Su-34 este un avion modern folosit pentru atacuri și bombardamente strategice. Este un avion introdus în aviația rusă în anul 2014 și până acum doar 134 de aparate operaționale au fost produse.

Avioane Su-25 de atac la sol, distruse

Informații ce sunt greu de confirmat în acest moment vorbesc de doborârea în ultima zi a două avioane Suhoi Su-25 de atac la sol.

Cel puțin una din aceste doborâri a fost prinsă pe video, iar piloții au fost capturați.

Dronă rusească, distrusă de forțele ucrainene

Forțele ucrainene susțin că ar fi reușit sâmbătă să doboare și o dronă folosită de către Armata Rusiei.

Elicoptere de atac ale Rusiei, doborâte

Cel puțin patru elicoptere ar fi fost doborâte sâmbătă conform imaginilor publicate, iar pe Twitter circulă informații că și un al treilea de tipul Mi-24 ar fi fost lovit și distrus lângă Odesa.

Tot sâmbătă au apărut cele mai clare imagini cu doborârea unui elicopter.

Imaginile capturate din dronă arată cum o rachetă lansată de militarii ucraineni de la sol lovește în plin un elicopter rusesc undeva în apropierea Kievului. Elicopteryul care zbura la joasă altitudine se prăbușește imediat și explodează.