VIDEO Scandal imens la Paris după ce Sebastian Colţescu i-a comunicat lui Hațegan să-l elimine pe „negrul” Webo/Meciul dintre PSG și Istanbul BB a fost întrerupt, după ce turcii au ieșit de pe teren

VIDEO Scandal imens la Paris după ce Sebastian Colţescu i-a comunicat lui Hațegan să-l elimine pe „negrul” Webo/Meciul dintre PSG și Istanbul BB a fost întrerupt, după ce turcii au ieșit de pe teren

Jucătorii echipei Istanbul Başakşehir au părăsit Stadionul Parc des Princes, refuzând să mai dispute meciul cu PSG din Champions League, după ce arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu a fost acuzat de rasism (ar fi folosit cuvântul "negru" la adresa unei persoane din staff-ul echipei din Turcia), informează RMC Sport. Partida s-ar putea relua miercuri, de la ora 19:55.

*Se actualizează.

Update 6: FRF anunţă că aşteaptă raportul UEFA după incidentul de la meciul PSG vs Istanbul Başakşehir.

"Federaţia Română de Fotbal a luat act de cele întâmplate la partida din Liga Campionilor, PSG – Istanbul Başakşehir, partidă întreruptă în minutul 14, în urma unui incident în care a fost implicat Sebastian Colţescu, cel de-al patrulea oficial al meciului.
Partida nu a mai continuat, iar UEFA va analiza incidentul. Federaţia Română de Fotbal aşteaptă raportul forului de la Nyon pentru a afla exact cele petrecute şi pentru a acţiona în consecinţă!
Federaţia Română de Fotbal se delimitează ferm de orice acţiune sau declaraţie cu tentă rasistă sau xenofobă!", se arată într-un comunicat al FRF.
Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a condamnat marți remarcile „rasiste” atribuite arbitrului asistent Sebastian Colțescu, care au avut drept rezultat întreruperea meciului din Liga Campionilor dintre Paris SG și Instanbul BB, solicitând UEFA să dea curs, potrivit AFP

"Condamn cu tărie remarcile rasiste făcute împotriva lui Pierre Webo, membru al personalului tehnic al Basaksehir, și sunt convins că UEFA va lua măsurile necesare", a spus Erdogan pe Twitter.

UPDATE: Jurnaliștii de la  France Football  scriu despre incident că ”este un moment care va rămâne în istoria unei lupte atât de necesare pentru sfârșitul unui rasism din ce în ce mai insuportabil”.

”Două echipe care se opresc împreună, într-un meci din Liga Campionilor: trist pentru fotbal, dar atât de necesar. Un mare bravo jucătorilor” mai scriu aceștia.

Update 2: Mehmet Muharrem Kasapoglu, ministrul turc al Sportului, a reacţionat pe Twitter: "Rasismul este o crimă împotriva umanităţii! Suntem alături de reprezentanta nostră, Başakşehir".

Turcii solicită înlocuirea arbitrului de rezervă, pentru a accepta ca meciul întrerupt de mai bine de o oră să se poată relua.

Update 3: UEFA a anunţat că meciul PSG vs Istanbul BB se va relua fără Sebastian Colţescu, acuzat de rasism de către delegaţia turcă, informează RMC Sport. Este posibil ca românul să fie înlocuit de arbitrul VAR Maurizio Mariani din Italia.

Meciul a fost suspendat.

Partida a fost întreruptă în minutul 16.

Turcii au protestat deseori la deciziile arbitrului de centru Ovidiu Haţegan, iar Sebastian Colţescu l-a atenţionat pe central că o persoană din staff-ul echipei turce trebuie sancţionată. Colţescu ar fi folosit cuvântul "negru" despre acea persoană, potrivit lefigaro.fr.
Haţegan l-a eliminat pe Pierre Webo, fost internaţional camerunez, iar turcii au decis să iasă de pe teren după mai multe discuţii cu brigada şi cu alţi oficiali ai meciului, potrivit News.ro.

*sursă video: RMC Sport, beIN Sports


 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria