VIDEO Schwarzenegger le-a spus ruşilor ''adevărul'' şi i-a cerut lui Putin să oprească războiul din Ucraina

VIDEO Schwarzenegger le-a spus ruşilor ''adevărul'' şi i-a cerut lui Putin să oprească războiul din Ucraina

Actorul şi politicianul americano-austriac Arnold Schwarzenegger s-a adresat poporului rus pentru "a-i spune adevărul despre războiul din Ucraina" într-o înregistrare video publicată joi pe reţelele de socializare, în care starul hollywoodian a denunţat "propaganda şi dezinformarea" Kremlinului, informează AFP.

"Ştiu că guvernul vostru v-a spus că este un război pentru denazificarea Ucrainei. Denazificarea Ucrainei? Nu este adevărat", a declarat fostul guvernator al statului California, care a adăugat că are "doar afecţiune şi respect pentru poporul din Rusia" în acest videoclip cu o durată de peste nouă minute şi cu subtitrare în limba rusă.



Adresându-se de asemenea soldaţilor ruşi, Arnold Schwarzenegger a relatat şi povestea de viaţă a tatălui său, soldat în Germania nazistă în Al Doilea Război Mondial, care a fost "inflamat de minciunile guvernului german". El a povestit şi felul în care tatăl lui a revenit apoi în ţară după asediul de la Leningrad ca un om "doborât fizic şi mental", nu doar din cauza fragmentelor de gloanţe care l-au atins, ci mai ales din cauza vinovăţiei pe care o resimţea.

"Nu vreau ca şi voi să vă simţiţi doborâţi ca tatăl meu. Acesta nu este războiul pentru a apăra Rusia pe care l-au dus bunicii şi străbunicii voştri", a mai spus starul hollywoodian.

Protagonistul francizei "Terminator" le-a transmis apoi un mesaj "celor aflaţi la putere la Kremlin", întrebându-i de ce "îi sacrifică pe acei soldaţi tineri pentru ambiţiile lor".

La jumătatea zilei de joi, înregistrarea video publicată de Arnold Schwarzenegger adunase deja mai multe milioane de vizualizări.

Celebrul actor i-a transmis şi un mesaj lui Vladimir Putin: "Tu ai început acest război. Tu eşti cel care poartă acest război. Tu poţi să opreşti acest război".

Arnold Schwarzenegger şi-a încheiat videoclipul cu un mesaj de sprijin adresat cetăţenilor ruşi care au manifestat împotriva războiului pe străzile mai multor oraşe din Rusia.

"Lumea a văzut curajul vostru. Ştim că aţi suportat consecinţele curajului vostru (..) Sunteţi noii mei eroi şi aveţi forţa lui Iuri Petrovici Vlasov", a declarat starul hollywoodian, referindu-se la campionul sovietic la haltere pe care Arnold Schwarzenegger l-a întâlnit în tinereţe. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro