VIDEO Seagal, în vizită la separatiștii pro-ruși din Donbas

VIDEO Seagal, în vizită la separatiștii pro-ruși din Donbas

Actorul american Steven Seagal, cunoscut în ultimii ani mai degrabă din cauza pozițiilor sale pro-rusești, a făcut o vizită separatiștilor pro-ruși din estul Ucrainei, o mutare pe amplu criticată pe rețelele de socializare.

Steven Seagal alaturi de liderul separatist Denis PusilinFoto: Twitter

Mai mulți jurnaliști occidentali au distribuit imagini cu Seagal în vizită la închisoarea din Olenivka unde pe 29 iulie a avut loc un atac soldat cu moartea a zeci de prizonieri de război ucraineni. ONU a anunțat deja că pregăteşte o misiune de investigaţie care să afle „adevărul” asupra exploziilor produse la închisoarea aflată sub controlul separatiștilor pro-ruși din regiunea Donețk.

Jurnalistul Oliver Alexander, un colaborator al The Washington Post, Foreign Policy și Der Spiegel, a fost primul care a descoperit imaginile publicate de presa rusă, acesta întrebându-se dacă Seagal îi ajută acum pe ruși să își acopere crimele de război de la Olenivka.

Neil Hauer, corespondentul de război al CNN în Ucraina, se întreabă la rândul său cât va mai dura până când Seagal va avea parte de „tratamentul Graham Phillips și va fi sancționat de propria sa țară”. Phillips este un Youtuber și jurnalist „independent” britanic cunoscut pentru pozițiile sale pro-Rusia și pro-Kremlin.

Guvernul Marii Britanii a impus sancțiuni împotriva lui Phillips pe 26 iulie, afirmând despre acesta că „este un blogger video care a produs și publicat conținut media care sprijină și promovează acțiuni și politici ce destabilizează Ucraina și subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea sau independența Ucrainei.

Max Seddon, redactorul-șef al biroului The Financial Times din Moscova, îl citează pe Denis Pușilin care a distribuit pe canalul său de Telegram o fotografie alături de Seagal. Liderul separatiștilor din Donețk afirmă că actorul american realizează un documentar despre războiul din Donbas.

„Lumea nu știe adevărul. El vrea să schimbe părerile despre acest război”, afirmă Pușilin despre presupusul documentar și intențiile lui Seagal.

Steven Seagal a cerut Rusiei o slujbă nouă

Seddon amintește de asemenea că Steven Seagal a recunoscut recent că visul său de a „repara” relațiile dintre Statele Unite și Rusia a eșuat și că poartă discuții cu guvernul rus pentru a-i oferi o nouă slujbă. ​

În august 2018 Rusia l-a numit pe Seagal reprezentant special a Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova, cu rolul de a „consolida” legăturile umanitare dintre SUA și Rusia.

Oliver Alexander a distribuit și o înregistrare video difuzată de mass-media rusă de la vizita actorului american, acesta afirmând că ucrainenii au bombardat închisoarea de la Olenivka imediat după ce „unul dintre naziștii uciși a început să vorbească mult despre Zelenski și faptul că Zelenski a ordonat torturi și alte atrocități”.

Actorul american mai afirmă că presupusele acțiuni ale lui Zelenski nu doar că încalcă Convenția de la Geneva privind crimele de război, ci reprezintă și crime împotriva umanității. „Așadar, dacă Zelenski a fost implicat în crime împotriva umanității, mă întreb dacă din acest motiv acest tip a fost 'rachetat' și ucis”, concluzionează actorul american.

Seagal a primit personal un pașaport rusesc de la Vladimir Putin

Î

n 2016, președintele rus i-a înmânat personal pașaportul rusesc actorului născut în statul american Michigan, afirmând la momentul respectiv că speră ca gestul arată o „normalizare” a relațiilor încordate cu Washingtonul.

Stând la o masă de la Kremlin în cadrul unei întâlniri difuzate de televiziunile rusești, Putin i-a arătat fostului star de la Hollywood unde să semneze pe pașaport. Cei doi s-au ridicat apoi și au dat mâna, Putin felicitându-l iar Seagal răspunzând în rusă: „mulțumesc foarte mult”.

Acțiunea de PR a Kremlinului a venit la mai puțin de o lună după ce Putin i-a acordat actorului american cetățenia rusă. „A fost dorința lui, chiar a solicitat asta. A fost chiar insistent pentru o bună perioadă, cerând să-i acordăm cetățenia. Este cunoscut pentru sentimentele calde pe care le are față de țara noastră”, declara atunci Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

În mai 2017 Ucraina i-a interzis lui Seagal timp să intre pe teritoriul său timp de 5 ani, afirmând că acesta reprezintă o amenințare pentru siguranța sa națională. Un an mai târziu Seagal afirma că este un reprezentant al intereselor președintelui Vladimir Putin și că și-ar dori să devină guvernator al unei regiuni rusești. Kremlinul nu i-a făcut însă nicio ofertă în acest sens.

În vara anului trecut Steven Seagal a fost primit în „Partidul Doar Rusia: Patrioți pentru Adevăr”, o formațiune politică naționalistă cunoscută pentru pozițiile sale pro-Kremlin.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...