VIDEO ȘOC în justiție! Protest tăcut al magistraților în Cluj, Constanța, Botoșani, Galați și Brașov!

VIDEO ȘOC în justiție! Protest tăcut al magistraților în Cluj, Constanța, Botoșani, Galați și Brașov!

Zeci de magistrati au iesit in fata instantelor din Cluj si Constanta in semn de protest fata de modificarea netransparenta a legislor justitiei, transmit Actual de Cluj si Info Sud-Est. Judecatorii si procurorii din Cluj au iesit in fata Curtii de Apel, protestand in tacere. Alti 50 de judecatori si procurori au protestat timp de jumatate de ora in fata Judecatoriei Constanta.

UPDATE 13.50 Aproximativ 30 de magistrati de la Judecatoria si de la Parchetul de pe langa Judecatoria Botosani au protestat luni la amiaza. Ei spun, intr-un manifest facut public, ca "propunerile legislative sunt facute pentru a favoriza in mod excesiv persoanele care comit fapte antisociale". (Agerpres)

UDPATE: Magistratii au iesit la protest tacut si in Brasov, in fata Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov.

UPDATE 13.36 Peste 50 de magistrati de la instantele din Galati au protestat luni, pe treptele Palatului de Justitie din localitate. Magistratii au protestat tacuti si nu au fost imbracati in robe. Presedintele Tribunalului Galati, Robert George Florea, a explicat de ce protesteaza magistratii: "Pe de o parte, anumite schimbari din legile justitiei, faptul ca parlamentarii nu au tinut cont de avizul negativ al Consiliului Superior al Magistraturii in aceasta privinta, iar pe de alta parte propunerile de modificare a codurilor de procedura penala pun stavila justitiei in ceea ce priveste probatoriile si asa mai departe. Trebuie sa intelegem ca sistemul de justitie trebuie sa ramana independent".

Magistratii din Constanta au fost primii care au iesit la protest, intre 10:30 si 11:00, iar activitatea instantelor a fost asigurata conform legii, de 1/3 din personal.

Protestul magistratilor din Ardeal (Cluj, Salaj, Maramures si Bistrita Nasaud) a fost anuntat inca de vineri de judecatorul Cristi Danilet pe Facebook.

Este pentru prima oara in ultimii ani cand magistratii romani isi manifesta astfel dezacordul fata de masuri adoptate de puterea legislativa.

La protestul din Constanta s-au alaturat si cinci procurori din cadrul DNA Constanta.

Vezi imagini video de la protestul din Cluj:

Andrei Bodean, procurorul care i-a trimis în judecată, printre alții, și pe Nicușor Constantinescu, Radu Mazăre și Sorin Strutinsky, a declarat că s-a alăturat protestului pentru că ”nimeni nu va mai fi în siguranță dacă modificările vor intra în vigoare”: ”Sunt aici ca să arăt tâmplarilor și muncitorilor că legile sunt lucruri serioase. Dacă modificările Codului Penal și Codului de Procedură Penală intră în vigoare, activitatea noastră, a tuturor, va fi blocată. Niciun procuror, indiferent că lucrează la DNA sau alte parchete, nu își va mai putea face treaba. Nimeni nu va mai fi în siguranță. Nici măcar infractorii nu vor mai fi în siguranță. Și fiicele infractorilor pot fi călcate pe trecere și soțiile lor pot fi tâlhărite”, a declarat pentru Info-sud-est procurorul Andrei Bodean, din cadrul DNA Constanța.
Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Javra, îngropată definitiv de Buzăianu! / Cât „cașcaval” a primit viitoarea „regină a pușcăriașilor”

2 Dragnea confirmă scandalul cu țiitoarea! Mesaj de ultimă oră

3 Așa o fi?

4 „Am ținut-o câteva zile, era varză. I-am și cumpărat câte ceva și i-am dat-o înapoi."

5 Așa o fi?