VIDEO Soldații ucrainenii au descoperit muniție chinezească din 1975 abandonată de ruși în estul Ucrainei

VIDEO Soldații ucrainenii au descoperit muniție chinezească din 1975 abandonată de ruși în estul Ucrainei

Pe rețelele de socializare a devenit viral un filmuleț în care în pozițiile rusești abandonate din nord-estul Ucrainei forțele armate ucrianene au identificat muniție de producție chineză.

Se pare că e vorba de muniție explozivă de calibrul 60 mm de producție chineză.

Imaginile au fost surprinse în nord-estul Ucrainei, în regiunea Harkov, unde forțele ruse de ocupație s-au retras haotic ca urmare a contraofensivei ucrainene.

Pe filmare se poate observa o ladă cu muniție de calibrul 60 mm de producție chineză:

Imaginile video dau apă la moară teoriilor cu privire la presupusul ajutor militar pe care China l-ar acorda Federației Ruse în timpul invaiziei din Ucraina, existând teorii cu privire la transferul de armament chinez via Coreea de Nord.

De precizat că Beijingul nu s-a implicat până în prezent militar și joacă un joc dublu: Chiar dacă își manifestă politic și diplomatic sprijinul pentru Federația Rusă, urmărindu-și interesul și în criza energetică, China are grijă să nu apese prea tare pedala de accelerație în contextul în care are o relație de interdepentență economică cu Occidentul. Potrivit cifrelor, 70% din exporturile Chinei depind de piața occidentală și americană, astfel că Beijingul nu are absolut niciun interes să intre sub incidența anumitor sancțiuni.

Misterul muniției de 60 mm din China. Experți ucraineni amintesc că Federația Rusă nici nu folosește sisteme de 60 mm

Experți ucraineni, citați de Sot.com , care au analizat materialul video, amintesc că Armata rusă nu deține armament de 60 mm.

De pe imaginile analizate se pare că e vorba de muniție produsă în 1975.

Mai mult, astfel de muniție s-a mai găsit în Donbas în luna mai.

Lăzile nu au inscripții în chineză sau inscripții ale Armatei de Eliberare a Poporului ci sunt modelul clasic de export. Una din lăzi are chiar un însemn ONU fapt ce indică că muniția a fost folosită de Organizația Națiunilor Unite în una din misiunile de menținere a păcii.

Cel mai probabil muniția a ajuns în Ucraina din Albania, stat care are o relație extrem de îndelungată cu China în ceea ce privește tehnica militară și care folosește multă muniție provenită din statul asiatic.

Amintim că în luna mai a acestui an Albania a anunțat un ajutor militar către Ucraina, dar nu a precizat niciodată despre ce e vorba.

SURSA: defenseromania.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”