Un videoclip recent cu Vladimir Putin a stârnit din nou îndoieli în rândul analiştilor. Preşedintele rus, aflat într-o întâlnire televizată cu ministrul Apărării, Serghei Şoigu, este surprins cum stânge masa cu mâinile.
De asemenea, despre Serghei Şoigu sunt informaţii că a suferit de probleme cardiace potrivit Washington Examiner, potrivit Mediafax.
În perioada, 2016-2020, publicaţia rusă de investigaţie Proekt relateaă că Putin a fost vizitat de un medic specializat în cancer tiroidian de 35 de ori şi de un specialist de 59 de ori.
În acelaşi timp, Fiona Hill, expert în Rusia care a servit în administraţiile prezidenţiale americate, a declarat că Putin ar putea lua doze mari de steroizi pentru o problemă de spate.
„Putin nu arată atât de grozav. Este foarte umflat. Ştim că s-a plâns că are probleme cu spatele. Chiar dacă nu este ceva mai rău decât atât, ar putea fi că ia doze mari de steroizi sau ar putea fi altceva. Se pare că există o urgenţă pentru asta, care poate fi determinată şi de factori personali”, a declarat Fiona pentru Politico.
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a negat informaţiile despre deteriorarea sănătăţii lui Putin de-a lungul anilor, inclusiv la începutul acestei luni când a fost întrebat dacă Putin a suferit o intervenţie chirurgicală pentru cancer tiroidian.