VIDEO Statele Unite salută embargoul european asupra petrolului importat din Rusia

VIDEO Statele Unite salută embargoul european asupra petrolului importat din Rusia

Statele Unite au salutat marţi embargoul asupra importurilor de petrol rusesc decis de cele 27 de state membre ale Uniunii Europene pentru a obstrucţiona acest "punct forte al maşinii de război a Rusiei", transmite AFP.

Liderii UE au ajuns la un acord care ar trebui să reducă importurile de petrol rusesc cu aproximativ 90% până la sfârşitul anului, pentru a întrerupe astfel finanţarea războiului iniţiat de Rusia în Ucraina.

Acest embargou asupra ţiţeiului în şase luni şi a produselor rafinate în opt luni este o măsură emblematică, dar şi cea mai spinoasă din cel de-al şaselea pachet de sancţiuni europene împotriva Rusiei, blocat până acum de Ungaria.

"Salutăm embargoul propus de UE asupra petrolului rusesc", a declarat presei de la Washington purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane Ned Price, menţionând că Statele Unite, mai puţin dependente decât europenii de energia furnizată de Moscova, au anunţat deja o interdicţie asupra tuturor importurilor de hidrocarburi ruseşti.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”