VIDEO SUA: 15 morţi, dintre care 14 copii, într-un atac armat la o şcoală din Texas

VIDEO SUA: 15 morţi, dintre care 14 copii, într-un atac armat la o şcoală din Texas

În total, 15 persoane au fost ucise marţi când un tânăr de 18 ani a deschis focul într-o şcoală primară din Texas, o tragedie care a aruncat America înapoi în coşmarul recurent al atacurilor armate în mediul şcolar, scrie AFP.

Suspectul, un tânăr de 18 ani, a ucis 14 copii şi un profesor, "într-un mod atroce şi fără sens" în oraşul Uvalde, a declarat guvernatorul republican al acestui stat, Greg Abbott, într-o conferinţă de presă.



Presupusul atacatorul a murit şi el în această tragedie care a lovit localitatea situată la aproximativ 130 de kilometri vest de San Antonio, a adăugat el.

Motivele acestui atac, unul dintre cele mai grave într-o şcoală de ani de zile, erau deocamdată necunoscute.

Anterior, Uvalde Memorial Hospital a declarat pe Facebook că a primit în îngrijire "13 copii", precizând că două persoane "au murit" la sosire, fără a preciza vârsta lor.

Foto: (c) Marco Bello/REUTERS


O femeie de 66 de ani este, de asemenea, în "stare critică", a anunţat un alt spital, University Health, situat în San Antonio, care a spus că a primit "doi pacienţi", un adult şi un copil.

Atacul armat a avut loc la şcoala elementară Robb din Uvalde, un oraş între San Antonio şi frontiera cu Mexicul. Peste 500 de copii au studiat la această şcoală în anul şcolar 2020-2021, potrivit datelor statului.

Ted Cruz, senator republican din Texas, a mulţumit pe Twitter "forţelor de ordine eroice" şi echipelor de prim-ajutor pentru intervenţia lor în cursul acestui "oribil atac armat".


Foto: (c) Marco Bello/REUTERS


Acest atac au aruncat din nou Statele Unite în groaza atacurilor armate în şcoli, care se repetă frecvent cu imagini şocante cu elevi traumatizaţi, forţaţi să se ascundă în sălile de clasă înainte de a fi evacuaţi de poliţie şi cu părinţi panicaţi, disperaţi în aşteptarea unor veşti despre copiii lor.

America a fost marcată în special de tragedia dintr-un liceu din Parkland, Florida, care a făcut 17 persoane, majoritatea adolescenţi, în 2018.

Atacurile cu armă în locuri publice sunt aproape zilnice în Statele Unite, iar criminalitatea cu arme de foc este în creştere în oraşe mari precum New York, Chicago, Miami sau San Francisco, mai ales după pandemia din 2020.

La mijlocul lunii mai, SUA au fost îndoliate de un atac armat rasist care s-a soldat cu moartea a 10 afro-americani într-un supermarket din Buffalo, în statul New York. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria