VIDEO SUA: Mii de manifestanţi au ieşit în stradă pentru a apăra dreptul la avort

VIDEO SUA: Mii de manifestanţi au ieşit în stradă pentru a apăra dreptul la avort

Mii de manifestanţi au ieşit sâmbătă în stradă în mai multe oraşe americane în cadrul unei noi ediţii a "Marşului femeilor" pentru a apăra dreptul la avort, vizat de o ofensivă conservatoare fără precedent în Statele Unite, informează AFP.

"Noi, femeile, suntem fiinţe umane întregi şi ar trebui să fim tratate ca atare. Ar trebui să putem decide ce vrem să facem cu propriile noastre trupuri, punct", a susţinut Laura Bushwitz, în vârstă de 66 de ani, o profesoară aflata la pensie, venită să demonstreze la Washington.

Puţine demonstraţii au avut loc până acum de la intrarea în vigoare, la 1 septembrie, a unei legi în statul Texas care interzice aproape toate avorturile şi care a declanşat un adevărat război judiciar de gherilă şi un contraatac în Congres.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu