VIDEO SUA: Trump, în campanie în Ohio, denunţă imigraţia şi cere votul pentru republicani

VIDEO SUA: Trump, în campanie în Ohio, denunţă imigraţia şi cere votul pentru republicani

Fostul preşedinte american Donald Trump a organizat sâmbătă în statul Ohio primul său mare miting de campanie de când a părăsit Casa Albă, notează Reuters.

Donald Trump tribunul a regăsit scenele adunărilor electorale. În primul său miting de campanie după ce a plecat de la Casa Albă, fostul preşedinte american a criticat politicile de imigraţie ale administraţiei Biden şi i-a îndemnat pe partizanii lui să-i ajute pe republicani să recâştige majoritatea în Congres Statelor Unite.

În contextul în care Donald Trump a ţinut discursuri la unele evenimente republicane după înfrângerea sa electorală în faţa preşedintelui democrat Joe Biden, acest miting într-un stat pe care l-a câştigat la alegerile prezidenţiale din 2020 marchează o revenire la tipul de mitinguri care au fost esenţiale pentru a-şi păstra sprijinul bazei sale electorale.

Donald Trump şi-a părăsit postul după asaltul mortal asupra Capitolului SUA, la 6 ianuarie, desfăşurat de partizanii săi la scurt timp după un discurs în care a repetat falsele afirmaţii că înfrângerea sa electorală a fost rezultatul unei fraude. El a supravieţuit celei de-a doua proceduri de punere sub acuzare şi şi-a menţinut o largă influenţă asupra Partidului Republican, lăsând deschisă întrebarea dacă va candida la realegere în 2024.

Sâmbătă, în faţa unei mulţimi de mii de susţinători entuziaşti, Donald Trump a scos în evidenţă unele dintre obişnuitele sale nemulţumiri, criticând alegerile americane şi punând un accent deosebit asupra numărului tot mai mare de imigranţi care intră în Statele Unite pe la frontiera sudică.

"Vom prelua Camera, vom prelua Senatul şi vom prelua America, şi vom face asta în curând", a spus el.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”