VIDEO Summit SUA-Rusia: Joe Biden şi Vladimir Putin şi-au strâns mâna înaintea summitului lor de la Geneva

VIDEO Summit SUA-Rusia: Joe Biden şi Vladimir Putin şi-au strâns mâna înaintea summitului lor de la Geneva

Preşedintele american Joe Biden a dat mâna cu preşedintele rus Vladimir Putin miercuri, la Geneva, înaintea primului lor summit, potrivit unor imagini difuzate de Reuters TV.


Foto: (c) Kevin Lamarque / REUTERS


Cei doi lideri, care au sosit la Villa La Grange la câteva minute diferenţă, au fost întâmpinaţi de preşedintele elveţian Guy Parmelin, care le-a urat succes în cadrul unor discuţii care se anunţă a fi tensionate, scrie şi AFP.

 

Foto: (c) Denis Balibouse / REUTERS


Ei au apărut la intrarea împodobită cu steaguri americane, elveţiene şi ruseşti. Biden şi Putin şi-au strâns mâna şi apoi au intrat în vila unde urmează să aibă loc summitul.
 

Foto: (c) ALEXANDER ZEMLIANICHENKO POOL / EPA


Înainte de aceasta, ei au avut un scurt dialog în faţa presei. ''Este întotdeauna mai bine să ne întâlnim faţă în faţă'', a spus Biden. ''Domnule preşedinte, doresc să vă mulţumesc pentru iniţiativa de a ne întâlni astăzi'', a răspuns Putin.

 

Preşedintele rus şi-a exprimat speranţa că întâlnirea va fi ''productivă'', în timp ce preşedintele american a menţionat că ei vor încerca la acest summit să determine zonele de cooperare şi de interes reciproc.
 

Foto: (c) MIKHAIL METZEL SPUTNIK KREMLIN POOL / EPA


Cei doi preşedinţi s-au retras într-una dintre bibliotecile vilei pentru a începe discuţiile. Acestea se vor desfăşura la început într-un format redus, împreună cu şefii diplomaţiilor celor două ţări, Serghei Lavrov şi Antony Blinken, iar apoi într-un format mai extins, cu câte cinci consilieri din fiecare delegaţie.

 

Foto: (c) Denis Balibouse / REUTERS


Potrivit Kremlinului, încă nu este clar dacă cei doi lideri vor discuta şi singuri. ''Dacă amândoi cred că este necesar să vorbească singuri, o vor face'', a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenţia EFE.
 

Foto: (c) MIKHAIL METZEL SPUTNIK KREMLIN POOL / EPA


Summitul ar urma să dureze circa cinci ore, dar agenda este suficient de încărcată şi amplă în subiecte pentru a acoperi tot acest timp, prin urmare discuţiile vor dura ''atât cât va fi nevoie să dureze'', a mai spus Peskov.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Imagini rare cu „Șmecherii României” pe Coasta de Azur

2 Bordel în apartamentul unui preot din Bacău...

3 Raluca Drăgoi, pozată în timp ce face sex oral

4 Așa o fi? / Dubioase și urât mirositoare sunt dedesubturile politicii românești

5 Câh...