VIDEO Tandrețea bestiilor/Asasinul lui Nemțov, pupat și mângâiat pe frunte de Kadîrov, după ce a fost rănit la Mariupol

VIDEO Tandrețea bestiilor/Asasinul lui Nemțov, pupat și mângâiat pe frunte de Kadîrov, după ce a fost rănit la Mariupol

Ruslan Geremeev, omul despre care se crede că ar fi organizat asasinarea lui Boris Nemțov, a fost rănit la Mariupol și a fost vizitat în spital de liderul cecen Ramzan Kadîrov, potrivit unor imagini distribuite pe rețelele de socializare. Liderul cecen îl pupă și mângâie pe frunte pe Geremeev.

Ramzan Kadirov il pupa pe frunte pe Ruslan Geremeev pe patul de spitalFoto: Captura video

"Ruslan Geremeev, bărbatul despre care se crede că ar fi organizat asasinarea lui Boris Nemţov, se recuperează după rănile suferite la Mariupol. Dictatorul cecen Ramzan Kadîrov l-a vizitat în spital și – nu vă faceți griji – nu a făcut-o (vizita, n.r.) ciudată sau altceva", a scris pe Twitter editorul Kevin Rothrock de la site-ul independent de știri Meduza, care a fost restricționat în Rusia.

Alături de comentariu este distribuită și o înregistrare video în care Kadîrov îl atinge pe frunte pe Ruslan Geremeev, care este întins pe patul de spital. Kadîrov îl mângâie pe Geremeev ba cu inelul, ba cu palma. Spre final, liderul cecen îl pupă pe frunte pe Geremeev.

Înainte de a fi rănit în luptă, Ministerul ucrainean al Apărării, a scris pe 27 martie că "singurii profesioniști din armata rusă sunt criminalii profesioniști".

"Ruslan Geremeev, unul dintre ucigașii liderului opoziției Rusiei Boris Nemțov, comite acum genocidul ucrainenilor la Mariupol. Nu va scăpa din nou cu crimele sale. Aici nu este Rusia", arată o postarea a Ministerului.

Nemţov era un adversar dur pentru preşedintele rus Vladimir Putin. Uciderea sa în 2015 este considerată asasinatul politic cel mai grav de după venirea lui Putin la putere. Autorităţile ruse au negat însă orice implicare.

Boris Nemţov a devenit cunoscut în anii '90, când a deţinut funcţia de vicepremier în mandatul preşedintelui Boris Elţîn şi era văzut ca succesor al acestuia. Însă, după venirea la putere a lui Vladimir Putin, Nemţov a fost marginalizat în politica rusă, ulterior devenind un disident care a expus corupţia din ţară şi a denunţat atacul rus din 2014 asupra estului Ucrainei.

La 27 februarie 2015, Boris Nemţov a fost împuşcat mortal, la mică distanţă de Kremlin şi cu numai câteva zile înaintea unui protest pe care urma să îl conducă împotriva războiului.

Cinci bărbaţi de origine cecenă au fost arestaţi la scurt timp şi ulterior încarceraţi pentru crimă. Dar ancheta oficială a lăsat fără răspuns majoritatea întrebărilor urgente: cine a comandat asasinatul şi de ce?


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro