VIDEO Țeapă bulgărească în Ucraina, cu rachete și obuze expirate!

VIDEO Țeapă bulgărească în Ucraina, cu rachete și obuze expirate!

O investigație a jurnaliștilor bulgari de la Bivol arată că Bulgaria a încercat să exporte către Ucraina, via compania de stat Romarm din România, mai multe rachete și obuze de artilerie vechi, din era sovietică. Întreaga afacere a picat când ucrainenii au deschis lăzile cu arme: unele erau atât de vechi și deteriorate, că nu puteau fi folosite în lupta contra Rusiei. Așa că le-au trimis înapoi în Bulgaria, tot via România. Întreaga afacere e investigată de serviciul secret de la Sofia, DANS, susține site-ul de investigații Bivol, pentru că implică anumite nereguli la autorizațiile de export, date de oficiali ai Guvernului bulgar.

Muniția a fost fabricată în anii ’80 în Belarus și cumpărată de compania bulgărească privată de armament Alguns. Aceasta le-ar fi revândut în luna mai 2022 companiei de stat Romarm, de la București, cu înțelegerea că destinația finală a armamentelor ar urma să fie Ucraina. Când ucrainenii au returnat munițiile nefolosibile, Romarm le-a returnat la rândul ei companiei bulgărești de unde le achiziționase, susține Bivol.bg.

Directorul Romarm, Gabriel Țuțu, le-a confirmat jurnaliștilor bulgari, într-un răspuns oficial , că există un contract de vânzare-cumpărare între compania Alguns din Bulgaria și Romarm.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...