VIDEO Teroare la Londra. 7 morți și 48 de răniți. Cei trei teroriști au fost împușcați la 8 minute după alertarea poliției

VIDEO Teroare la Londra. 7 morți și 48 de răniți. Cei trei teroriști au fost împușcați la 8 minute după alertarea poliției

Patruzeci și opt de persoane au fost internate în cinci spitale din Londra în urma atacurilor de sâmbăta seara în centrul capitalei Marii Britanii, soldate cu șapte morți, a anunțat duminică Serviciul de ambulanță din capitala britanică, citat de AFP, DPA și Reuters. Un martor ocular a declarat pentru BBC ca atacatorii au strigat "asta este in numele lui Allah. Incidentele au loc cu doar 4 zile inaintea alegerilor generale din Marea Britanie. Atentatul nu fusese inca revendicat in cursul diminetii de duminica. Cei 3 teroristi care au coborat din camioneta alba si au inceput sa injunghie oameni pe strada la intamplare au fost impuscati mortal de fortele de ordine la 8 minute dupa ce s-a cerut interventia Politiei in zona London Bridge.

Iata mai jos desfasurarea LIVE TEXT a atacului din Londra:

11:40: Bilantul a urcat la 7 morti.

11:12: Cei 3 teroristi care au coborat din camioneta alba si au inceput sa injunghie oameni pe strada la intamplare au fost impuscati mortal de fortele de ordine la 8 minute dupa ce s-a cerut interventia Politiei in zona London Bridge.

11:07: Politia a confirmat ca cei 3 atacatori au fost impuscati mortal de fortele de ordine si a anuntat ca acestia purtau veste explozibile, de tipul celor folosite de obicei in atacuri sinucigase, care erau insa false, potrivit The Mirror.

10:42: Un politist britanic a fost injunghiat in fata noaptea trecuta, cel mai probabil de unul dintre suspectii pentru comiterea atacului, impuscat mai tarziu mortal de fortele de ordine, in timp ce se grabea sa ajute victimele atentatului.

10:25: Unul dintre raniti este in stare critica, potrivit primarului Londrei, Sadiq Khan.

9:23: Angela Merkel, prima reactie dupa atacul terorist: Germania este alaturi de Marea Britanie.

9:18: Masuri de securitate sporite duminica la Londra, numarul politistilor a fost suplimentat -primarul Sadiq Khan. (Reuters)

9:14: Cel putin doi cetateni francezi raniti in atac, dintre care unul grav. (Reuters)

9:02: Campania electorala pentru alegerile din 8 iunie a fost suspendata. Britanicii cer, pe retelele de socializare, amanarea alegerilor.

8:40: Bilantul a crescut la 6 morti si 48 de raniti.

Un bilanț precedent furnizat de aceeași sursă consemna peste 30 de persoane spitalizate. Serviciile de ambulanță au acordat îngrijiri persoanelor rănite ușor la fața locului.

"Am transportat 48 de pacienți la cinci spitale din Londra și am tratat alte persoane la fața locului pentru răni minore", a declarat șeful adjunct pentru operațiunile de salvare Peter Rhodes, citat de DPA.






Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia