VIDEO „Trofeu” pentru serviciile secrete NATO/Ucraina a capturat unul dintre cele mai „șmechere” dispozitive rusești de război electronic

VIDEO „Trofeu” pentru serviciile secrete NATO/Ucraina a capturat unul dintre cele mai „șmechere” dispozitive rusești de război electronic

Forțele ucrainene au capturat cantități semnificative de material rusesc de diferite tipuri, ca parte a contraofensivei în curs de desfășurare. În această pradă de război se află acum un exemplar relativ intact al unui dispozitiv de bruiaj de autoprotecție RTU 518-PSM.

Acest dispozitiv este asociat cu cea mai recentă versiune a gamei mai largi de război electronic Kibini-U montată pe avionul de luptă Su-30SM Flanker-H. Capturarea dispozitivului are o valoare potențial uriașă pentru informații.

Imagini cu partea frontală a dispozitivului au început să circule marți pe rețelele de socializare.

A fost descoperit printre resturile unui avion Su-30SM rusesc, cu numărul de serie RF-81773 și numărul de bord Red 62, care a fost doborât în apropierea orașului Izium din nord-estul regiunii ucrainene Harkov.

Se pare că forțele rusești nu au făcut nicio încercare serioasă de a localiza ceea ce a mai rămas din aeronava care s-a prăbușit într-o zonă controlată de Rusia și de a o îndepărta sau distruge pentru a preveni capturarea înainte ca zona să fie eliberată recent.

Agențiile de informații occidentale sunt acum posesoare ale unui dispozitiv de bruiaj SAP-518SM „Regata”, ușor deteriorat.


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”