VIDEO Țuțuianu și Neacșu au fost excluși din PSD! Declarații INCENDIARE!

VIDEO Țuțuianu și Neacșu au fost excluși din PSD! Declarații INCENDIARE!

Țuțuianu și Neacșu au fost excluși din PSD! Președintele PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, și secretarul general al PSD, Marian Neacșu, au fost excluși luni din partid. Decizia a fost luată în ședința CEx, cu 53 de voturi ”pentru” și 9 voturi ”împotrivă”.

„După acest vot vom discuta la organizațiile care ne-au susținut și vom vedea ce poziție au și ei. Vom face contestație, este o execuție publică fără niciun sens. Ni s-au adus acuzații fără niciun temei. Nu se pune problema în termenii ăștia. Noi am fost soldați credincioși ai partidului și nu vom lupta împotriva partidului", a declarat Marian Neacșu.

”Cred că partidul a făcut o mare greșeală azi, poate cea mai mare greșeală făcută de conducerea partidului. Eu sunt lânga ei și consider că e o mare greșeală”, a declarat și Paul Stănescu la finalul CEx.

La rândul său, Adrian Ţuţuianu afirmă că acesta este un moment dificil, care era însă de anticipat, precizând că decizia privind excluderea sa a fost luată în ziua în care se împlinesc 20 de ani de când el a intrat în PSD – ca purtător de cuvânt în judeţul Dâmboviţa.

“Iată că după 20 de ani s-au găsit nişte colegi să-mi spună că n-aş fi servit corespunzător interesele acestui partid. (…) Cred că este o greşeală majoră şi cred că decizia de astăzi nu face altceva decât să arate că în PSD este sancţionat delictul de opinie. Eu m-am exprimat în cadrul partidului cu privire la ceea ce am avut de reproşat şi conducerii partidului, şi Guvernului. N-am văzut astăzi decât, aşa, timid pe cineva să condamne faptul că un om este înregistrat în interiorul PSD şi acele discuţii care sunt, până la urmă, într-o structură de partid sunt aduse în piaţa publică de oameni care sunt interesaţi să strice lucrurile într-o organizaţie. În al doilea rând, nu mi-am propus niciodată să ascund anumite lucruri care nu merg”, a explicat senatorul PSD poziţia sa.

Ţuţuianu apreciază că PSD se îndreaptă într-o direcţie greşită.

“Şi mai cred că un vot nu înseamnă neapărat că cei care au pierdut, cum suntem noi astăzi, nu au dreptate. Rămâne ca timpul să arate dacă noi am avut dreptate sau cei care au votat astăzi pentru excluderea noastră. Vom contesta – sunt căile statutare, comisie de etică, congres şi, potrivit CCR, în justiţie. (…) A vorbi despre problemele unui partid nu înseamnă a fi împotriva partidului; niciodată – nici eu, nici domnul Neacşu, nici altcineva din grupul de contestatari – nu am sprijinit vreo acţiune împotriva PSD”, a adăugat Adrian Ţuţuianu.

Vicepremierul Paul Stănescu susţine că PSD a făcut “o mare greşeală” prin decizia de excludere a senatorului Adrian Ţuţuianu şi a secretarului general al partidului Marian Neacşu.

“Cred că partidul a făcut o mare greşeală astăzi, poate cea mai mare greşeală pe care a făcut-o conducerea partidului astăzi. Eu sunt lângă doi colegi care au muncit în acest partid, care au merite deosebite. Niciodată nu au avut o acţiune împotriva Partidului Social Democrat şi, de aceea, eu chiar sunt lângă ei şi consider că e o mare greşeală”, a afirmat Stănescu.

El a făcut această declaraţie alături de Adrian Ţuţuianu şi de Marian Neacşu, care au părăsit şedinţa Comitetului Executiv al PSD, în care s-a decis excluderea, înainte de finalizarea acesteia. Întrebat dacă se aşteaptă să fie următoarea “victimă” la viitoarea şedinţă a Comitetului Executiv, Stănescu a replicat: “Nu am nicio problemă”.

Deși din nucleul dur al puciștilor anti-Dragnea fac parte și Paul Stănescu, Marcel Ciolacu, Mihai Tudose, Ion Mocioalcă și Gabriela Firea, doar Țuțuianu și Neacșu au fost dați afară din partid.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”