VIDEO Ucraina a lovit din nou?

VIDEO Ucraina a lovit din nou?

Uzina gigant AZOM din Bahmut, aflată sub controlul Wagner Group de câteva zile a fost lovită de Armata ucraineană.

Momentul a fost surprins pe camerele de filmat ale unei drone. Potrivit publicației Mil.ua, imaginile au fost date publicității de jurnalistul ucrainean Andrii Tsaplienko.

Se poate observa momentul exploziei într-o parte mare a gigantului complex industrial.

Potrivit ucrainenilor, un număr mare de militari ai forțelor ruse de ocupație se în incinta complexului în momentul impactului. Informația nu poate fi confirmată din surse independente.

Partea rusă nu a comentat până în prezent imaginilie.

Sursa citată ucraineană precizează că uzina AZOM a fost lovită de o rachetă balitică de tip Tochka-U lansată de Armata Ucrainei.

Mil.ua nu exclude ca explozia să nu fi fost cauzată de ucraineni, ci să fi fost o operațiune planificată de detonare a ocupantului.

Cert e că în incinta uzinei se aflau mercenari Wagner Group, date confirmate încă de la finalul lunii martie. Informația e confirmată și de materialele din presa rusă care a publicat filmări cu mercenari Wagner în incinta uriașei uzine din Bahmut.

Ultimul raport al Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei menționează că partea rusă continuă asaltul la Bahmut, cu pierderi mari. Rusia încearcă să ocupe Bahmutul de mai bine de 8 luni, asediul total datând deja de 5 luni.

Bătălia pentru Bahmut, cea mai sângeroasă în Europa din 1945 încoace

3. Bătălia pe... (bahmut-harta-ucraina_48369700.png)

Bătălia pentru Bahmut, estul Ucrainei. Foto: ISW

Amintim că pe 29 martie Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) a semnalat în raportul său zilnic că gruparea Wagner pare să fi ocupat deja giganticul complex metalurgic AZOM din Bahmut. Instalaţiile acestui complex şi tunelurile sale au servit drept tranşee pentru soldaţii ucraineni care apără oraşul asediat de trupele ruse din vara trecută.

Micul oraş minier Bahmut a devenit scena celei mai sângeroase bătălii în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial, forţele ruse încercând de la jumătatea anului 2022 să obţină prima lor victorie în cadrul unui asalt uriaş de iarnă, notează și agenția națională Agerpres.

Ucraina se află în defensivă de aproape cinci luni, dar spune că plănuieşte o contraofensivă în curând.

"Forţele inamice au un anumit grad de succes în acţiunile lor de a lua cu asalt oraşul Bahmut", indică Statul Major General al forţelor armate ucrainene într-o informare dată publicităţii pe data de 30 martie 2023, amintește sursa citată. SURSA: defenseromania.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...