VIDEO Ucraina anunță că a destructurat o amplă rețea de spioni coordonată de un agent FSB

VIDEO Ucraina anunță că a destructurat o amplă rețea de spioni coordonată de un agent FSB

Serviciul de Securitate al Ucrainei a anunțat vineri, 17 iunie, că o rețea de spionaj a rușilor a fost eliminată în urma unei operațiuni speciale de amploare.

19 agenți inamici au fost reținuți în Kiev, Harkov, Odesa, Zaporojie și în regiunile Dnipropetrovsk și Vinița.

Potrivit SBU, membrii rețelei au transmis informații despre locațiile trupelor ucrainene, unități militare, obiective de infrastructură critică și locurile de detenție ale prizonierilor ruși.

Potrivit anchetei, grupul, din care făceau parte și rezidenți din mai multe regiuni, era controlat de un agent FSB care se afla într-unul dintre districtele din Herson.

Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă pedepse cuprinse între 15 ani de închisoare și închisoare pe viață.

”Datorită răspunsului rapid al SBU, a fost posibil să se prevină numeroase lovituri cu rachete și bombe asupra infrastructurii civile și a caselor ucrainenilor”, a mai transmis SBU.


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...