VIDEO Ucraina, de neoprit! Două rafinării rusești din apropierea unui important port petrolier, atacate cu drone

VIDEO Ucraina, de neoprit! Două rafinării rusești din apropierea unui important port petrolier, atacate cu drone

Dronele au atacat miercuri două rafinării de petrol aflate la doar 65-80 km est de cele mai mari terminale de export de țiței ale Rusiei, provocând un incendiu la una dintre ele și neprovocând daune la cealaltă, potrivit oficialilor ruși, citați de Reuters.

Rafinăria Afipsky din KrasnodarFoto: Igor Onuchin / TASS / Profimedia

În jurul orei 01:00 GMT, o dronă a lovit rafinăria de petrol Afipsky din regiunea rusă Krasnodar, provocând un incendiu care a fost ulterior stins, a declarat guvernatorul Veniamin Kondratyev.

Rafinăria Afipsky se află la 80 de kilometri est de portul Novorossiysk de la Marea Neagră, una dintre cele mai importante porți de export de petrol din Rusia.

Novorossiysk, împreună cu terminalul Caspian Pipeline Consortium (CPC), aduc pe piață aproximativ 1,5% din petrolul global.

O altă dronă a lovit rafinăria Ilsky, care se află la aproximativ 60 de kilometri est de Novorossiysk, a anunțat agenția de presă de stat rusă RIA, citând oficiali locali.

Nu au existat informații imediate despre cine a lansat drona, dar Rusia a acuzat Ucraina de intensificarea atacurilor asupra unor obiective din interiorul țării, inclusiv asupra Moscovei.

Ucraina nu revendică aproape niciodată în mod public responsabilitatea pentru atacuri în interiorul Rusiei sau pe teritoriul controlat de Rusia în Ucraina.


Citește și:

populare
astăzi

1 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

2 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

3 Cele mai noi date despre pensionarii din România

4 O știre pozitivă despre România

5 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...