VIDEO Ucraina, de neoprit! Două rafinării rusești din apropierea unui important port petrolier, atacate cu drone

VIDEO Ucraina, de neoprit! Două rafinării rusești din apropierea unui important port petrolier, atacate cu drone

Dronele au atacat miercuri două rafinării de petrol aflate la doar 65-80 km est de cele mai mari terminale de export de țiței ale Rusiei, provocând un incendiu la una dintre ele și neprovocând daune la cealaltă, potrivit oficialilor ruși, citați de Reuters.

Rafinăria Afipsky din KrasnodarFoto: Igor Onuchin / TASS / Profimedia

În jurul orei 01:00 GMT, o dronă a lovit rafinăria de petrol Afipsky din regiunea rusă Krasnodar, provocând un incendiu care a fost ulterior stins, a declarat guvernatorul Veniamin Kondratyev.

Rafinăria Afipsky se află la 80 de kilometri est de portul Novorossiysk de la Marea Neagră, una dintre cele mai importante porți de export de petrol din Rusia.

Novorossiysk, împreună cu terminalul Caspian Pipeline Consortium (CPC), aduc pe piață aproximativ 1,5% din petrolul global.

O altă dronă a lovit rafinăria Ilsky, care se află la aproximativ 60 de kilometri est de Novorossiysk, a anunțat agenția de presă de stat rusă RIA, citând oficiali locali.

Nu au existat informații imediate despre cine a lansat drona, dar Rusia a acuzat Ucraina de intensificarea atacurilor asupra unor obiective din interiorul țării, inclusiv asupra Moscovei.

Ucraina nu revendică aproape niciodată în mod public responsabilitatea pentru atacuri în interiorul Rusiei sau pe teritoriul controlat de Rusia în Ucraina.


Citește și:

populare
astăzi

1 Ați văzut ce frumos s-a întors cheița după faza cu „Ciolacu e tătic”?

2 VIDEO Penibilul ăsta a fost ani de zile șeful de facto al SRI?

3 „Cu tot respectul pentru Firea, eu nu pot sa mă aliniez în a o susține pentru că, de obicei, orice cal devine gloabă”

4 „Tu muncești și-ți cumperi o Dacie pentru că atât poți, eu muncesc și-mi cumpăr un Ferrari pentru că atât pot”

5 Dedesubturile unui scandal politico-matrimonial de mahala