VIDEO Ucraina: O nouă manifestaţie a fost reprimată într-un oraş controlat de forţele ruse

VIDEO Ucraina: O nouă manifestaţie a fost reprimată într-un oraş controlat de forţele ruse

Forţele ruse au deschis focul duminică pentru a dispersa o manifestaţie împotriva prezenţei lor la Kahovka, un oraş ocupat din sudul Ucrainei, un număr nedeterminat de persoane fiind rănite, a afirmat Liudmila Denisova, o responsabilă cu drepturile omului pe lângă parlamentul de la Kiev, potrivit AFP.

Locuitori din acest oraş situat pe Nipru, mare fluviu care traversează Ucraina, au început o "acţiune paşnică pentru a spune nu ocupanţilor", a precizat ea pe Telegram.



În timpul manifestaţiei au fost auzite "explozii de grenade şi focuri de mitralieră", iar mai multe persoane au fost rănite sau arestate, a mai spus Liudmila Denisova, fără a oferi un număr.

Nu departe de Kahovka, la Herson, au fost desfăşurate echipamente militare ruse în faţa unor persoane care protestau de asemenea împotriva ocupaţiei din oraşul lor, scandând în special 'Glorie Ucrainei!", a declarat ea, fără a semnala totuşi incidente similare.

Responsabila ucraineană nu a precizat numărul manifestanţilor din cele două localităţi.

Sâmbătă, la Energodar, un alt oraş din sudul Ucrainei ocupat de armata rusă, "o adunare pentru susţinerea Ucrainei" a fost dispersată de tiruri de mortieră şi de grenade asurzitoare care au făcut patru răniţi, conform autorităţilor ucrainene.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro