VIDEO Ucrainenii continuă „terciuirea” echipamentelor rusești

VIDEO Ucrainenii continuă „terciuirea” echipamentelor rusești

O nouă înregistrare video apărută pe rețelele de socializare arată cum ucrainenii au reușit să distrugă cu lejeritate două obuziere autopropulsate 2S19 Msta-S ale armatei ruse invadatoare.

Obuzierele rusesti au fost distruse in estul UcraineiFoto: Captura video

Înregistrarea arată cum primul obuzier cu calibrul de 152 de milimetri este învăluit într-o explozie puternică, al doilea fiind lovit la doar câteva secunde după el.

După cum notează și administratorii paginii Ukraine Weapons Tracker, spre deosebire de alte înregistrări video care arată distrugerea unor vehicule de luptă ale armatei ruse cu ajutorul focului indirect, în cazul de față obuzierele au fost distruse în urma a două lovituri de precizie, coordonate foarte probabil cu ajutorul dronei care a filmat scena.

Intrate în dotarea forțelor armate sovietice în 1989, deci o armă relativ nouă se crede că Rusia avea aproape 1.000 de astfel de obuziere înainte de declanșarea războiului din Ucraina pe 24 februarie, dintre care 270 erau în depozitare pe termen lung.

Armata ucraineană avea la rândul său în jur de 40 de astfel de vehicule de luptă înainte de începerea războiului, site-ul de specialitate Oryx estimând că au capturat alte 33 de la ruși.

O parte a acestora au fost capturate în regiunea Harkov din nord-estul țării după prăbușirea catastrofală a frontului rusesc de aici, după cum au arătat mai multe fotografii distribuite de militarii ucraineni pe rețelele de socializare.

Tot în Harkov soldații ucraineni au capturat și o cantitate impresionantă de obuze de 152 de milimetri folosite inclusiv de obuzierele 2S19 Msta-S.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”