VIDEO Uite repară ucrainenii tancurile capturate de la ruși și le pregătesc de luptă

VIDEO Uite repară ucrainenii tancurile capturate de la ruși și le pregătesc de luptă

Ukroboronprom, compania ucraineană de armament, lucrează de zor la repararea și repunerea ăn funcșiune a tancurilor rusești capturate sau avariate pe câmpul de luptă. Tancuri de luptă, blindate de desant, transportoare, lansatoare de rachete sau alte vehicule militare ale rușilor, gata să fie trimise la luptă împotriva foștilor proprietari.

Ucrainenii reparat blindatele rusesti capturateFoto: Captura Twitter

Imaginile arată cum e recuperat, spre exemplu, un tanc T-72 avariat și capturat de la ruși. Ucrainenii au înlocuit rezervorul de combustibil, penetrat în luptă, dar și și echipamentele de telecomunicații din interior.

Alte tancuri au fost recuperate de pe câmp după ce ar fi fost pur și simplu abandonate.

„Pe ăsta îl repunem pe picioare în două zile”, spune unul dintre mecanicii ucraineni. Mai precizează că tancul a fost abandonat. „Probabil nu și-au primit mâncarea și l-au abandonat. Cel mai probabil aveau un comandant fără experiență. Sau poate pur și simplu s-au speriat și au fugit”, spune acesta.

Un alt vehicul blindat folosit de trupele aeropurtate rusești, marcat cu litera V pe el, a fost folosit în luptele din Bucha și a fost avariat. Echipajul din interior a murit, dar rămășițele au fost scoase și vehiculul spălat cu un furtun de la pompieri. Acum, sudorii ucraineni lucrează să acopere găurile din blindaj.

Per total vehiculele rusești nu sunt într-o condiție tehnică precară, zic mecanicii ucraineni care spun că ele au nevoie totuși de mentenanță.

Ucraina cere fermierilor care au recuperat vehicule militare să le predea pentru a fi reparate și puse din nou pe front, dar solicită și mecanicilor pricepuți să vină să ajute la efortul de a revitaliza echipamentele recuperate.

„În fabricile ucrainenei nu doar sunt reparate vehiculele, dar sunt și studiate aceste vehicule rusești. Spre exemplu, acest blindat BMD-4 e unul nou, un vehicul de desant al trupelor aeropurtate cu un tun de 100 mm, dar care mai are și un tun de 30mm și o mitralieră pe deasupra”, spune jurnalistul ucrainean.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…