VIDEO Un turist român a murit în Grecia după ce s-a înecat la Lefkada

VIDEO Un turist român a murit în Grecia după ce s-a înecat la Lefkada

O vacanță în Grecia s-a încheiat tragic pentru un român. Bărbatul a murit în apele insulei Lefkada după ce barca în care se afla alături de câțiva prieteni a fost răsturnată de o furtună violentă.

Turistul român și-a pierdut viața în Grecia FOTO Facebook Mixalis Mesoloras

O vacanță în Grecia s-a încheiat tragic pentru un român. Bărbatul a murit în apele insulei Lefkada, în apropiere de Kefalonia, după ce barca în care se afla alături de câțiva prieteni a fost răsturnată de o furtună violentă, conform realitatea.net . Se pare însă că victima consumase alcool și nu știa să înoate.

Pe mare, cu o barcă închiriată

Cele nouă persoane au fost date dispărute mai multe ore. Ele închiriaseră o barcă, dar vremea urâtă și curenții puternici i-au purtat mult prea departe de malul din Kefalonia. Echipajele au fost alertate de urgență, iar proprietarul ambarcațiunii împreună cu echipaje de salvare au plecat imediat în căutarea celor dispăruți.

După ce au fost găsite primele cinci victime care se aflau în stare stabilă, căutările au continuat. În cele din urmă, au fost recuperați și ceilalți patru români, însă unul dintre ei nu a mai putut fi salvat.

Victima băuse și nu știa să înoate

Echipajele de prim-ajutor au încercat zeci de minute să-l resusciteze pe bărbat, însă fără nicio șansă. Acesta nu a răspuns manevrelor medicale, iar în cele din urmă a fost declarat mort. Din primele informații, acesta ar fi băut și nu știa să înoate.

Mort în prima zi de vacanță

În luna iulie, o altă tragedie se petrecea în Grecia. Primarul din Amărăştii de Jos, Constantin Dinu, și-a pierdut unicul fiu în vârstă de doar 25 de ani, în Grecia. Vacanţa pe care Radu o aşteptase foarte mult i-a adus sfârşitul.

Tânărul a fost căutat zile întregi de către echipajele de salvare, în Marea Egee, abia în 14 iulie fiind găsit fără suflare. Conform unei publicații elene, trupul neînsuflețit al tânărului a fost descoperit de către un italian care practica sporturi nautice în zona unde se afla trupul lui Radu Dinu, mai precis pe o plajă abruptă.

Tânărul s-a înecat chiar în prima zi de vacanță. Deși plaja pe care se afla alături de prietenii săi era una periculoasă, băiatul a intrat în apă să facă o baie și nu a mai ieșit la suprafață.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...