VIDEO Un ultrasofisticat FA-18E Super Hornet, de 55 milioane$, s-a prăbușit în SUA

VIDEO Un ultrasofisticat FA-18E Super Hornet, de 55 milioane$, s-a prăbușit în SUA

Într-un comunicat, marina a spus că FA-18E Super Hornet s-a prăbușit în vecinătatea Tronei. Trona se află la aproximativ 230 de mile sud-est de baza Air Station Lemoore, California.

Niciun civil nu a fost rănit. Identitatea pilotului nu va fi dezvăluită decât după 24 de ore după ce familia lor a fost informată, a adăugat marina.

Forțele de securitate navale se află la locul accidentului.

Boeing F/A-18 Super Hornet este fără îndoială, cel mai sofisticat și capabil avion de vânătoare și atac la sol multirol aflat astăzi în Serviciul Statelor Unite. Boeing F/A-18 Super Hornet a fost controversat încă de la început, noul „copil teribil“ al Marinei Americane (US Navy).

Mai mult decât un simplu F/A-18C/D mărit, Super Hornet este un avion nou caracterizat de o îmbunătățire considerabilă a capacității sale tactice. Apărut în urma anulării proiectului Grumman A-12 și respingerea modelelor Intruders și Tomcat modernizate, Super Hornet a generat atât critici cât și laude.

Prețul unui avion este de 55 milioane de dolari. El a fost dezvoltat într-un proiect care a costat 5 miliarde dolari.

Baza China Lake deservește misiunilor de instruire a piloților Marinei americane.

Accidente în care au fost implicate aeronavele F/A-18 Super Hornet în ultimii ani

2020 a fost un an negru pentru Super Hornet. Pe lângă accidentul amintit mai sus, care se aseamănă cu cel de azi, alte două au fost implicate în accidente aviatice.

Un avion de vânătoare F/A-18F Super Hornet al US Navy, repartizat în escadrilă de luptă Strike 103 de la Baza Navalo-Aeriană Oceana din Virginia, a suferit, în zbor, un incendiu la motor, forţând pilotul să efectueze o aterizare de urgență.

Avionul F/A-18F Super Hornet aparţinea puşcaşilor marini americani şi era parte din flota de avioane de luptă pe care portavionul USS Theodore Roosevelt o găzduieşte la bordul său. Avionul era unul cu dublă comandă, iar ambii piloţi au reușit să se catapulteze în siguranţă şi au fost recuperaţi imediat şi în siguranţă de un elicopter de căutare şi salvare.

Cu trei ani în urmă....

Coincidenţă, pe 31 august 2019, un avion de luptă F/A-18E Super Hornet al Marinei SUA, care a decolat de la baza navală Lemoore, s-a prăbușit tot în apropiere de baza aeriana China Lake.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...