VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

Nicușor Dan, primarul Capitalei, prins atât în campania electorală pentru un nou mandat cât și cu treburile zilnice ale PMB, a zbughit-o la propriu din țară în cursul zilei de marți cu destinația Londra într-un avion Tarom. Totul s-a întâmplat la doar câteva ore după publicarea materialului în care paparazzi MediaFLUX au dezvăluit o parte dintre sponsorii și susținătorii actualului edil. Acum, continuăm lista oamenilor din spatele primarului, dezvăluie mediaflux.ro .

Singur, proaspăt tuns și la costum, cu un ghiozdan plin de documente în spate, edilul Bucureștiului a plecat în mare grabă direct de la primărie, așa că șoferul său a fost obligat să conducă Dusterul cu geamuri fumurii în care se afla primarul chiar pe interzis, pe o bandă destinată exclusiv mijloacelor de transport în comun, riscând o amendă de peste 1.100 de lei dacă ar fi fost prins de poliție. Se pare că treburile pe care Nicușor Dan le are în Marea Britanie sunt deosebit de importante și pentru ele chiar a riscat totul.

Nicușor Dan a fugit din țară pe interzis! Proaspăt tuns și la costum a ales un drum mai bun - drumul banilor de campanie

Nicușor Dan a fugit din țară pe interzis!

În imaginile surprinse de paparazzi MediaFLUX se vede cum mașina primarului Nicușor Dan a făcut dreapta la Universitate, nu departe de clădirea Primăriei Capitalei de pe Bulevardul Regina Elisabeta, pe o bandă destinată transportului în comun impusă, surpriză, chiar printr-o decizie a PMB. Am putea spune că însuși primarul Bucureștiului suferă din cauza traficului aglomerat din oraș și ajunge să încalce reguli impuse chiar de el.

Nicușor Dan, cu mașina pe banda de mijloace de transport în comun Nicușor Dan, cu mașina pe banda de mijloace de transport în comun

În imagine se vede un indicator care arată clar că pe banda din drepta, pe care se află mașina edilului, au voie doar mijloacele de transport în comun, fiind vorba de o bandă unică de 3 kilometri pe bulevardul respectiv.

Potrivit legislației în vigoare, niciun vehicul nu are dreptul să circule pe aceste benzi special amenajate decât dacă face parte din categoria vehiculelor de transport în comun, precum autobuze, troleibuze sau tramvaie. Nu există o distanță minimă specificată, ceea ce înseamnă că orice intrare ilegală pe aceste benzi poate atrage sancțiuni care se aplică indiferent de distanța parcursă pe banda de autobuz, fie că este vorba de 2 metri sau 200 de metri.

Mai mult, sancțiunile pentru încălcarea acestor reguli variază între 6 și 8 puncte de amendă, echivalentul unei amenzi cuprinse între 870 și 1.160 de lei. Am putea spune că edilul a riscat mult pentru a ajunge pe Aeroportul Otopeni, acolo unde îl aștepta un avion Tarom de linie cu destinația Londra pe care nu avea voie să îl piardă.

Peripeții și pe aeroport în drum spre Londra

Într-un final, după ce șoferul a încălcat reguli de circulație pentru a-l aduce pe primar la Aeroportul Otopeni în timp util, în traficul aglomerat al Bucureștiului, Nicușor Dan a mers la țintă pentru a-și face check-in-ul pentru cursa Tarom cu destinația Londra.

sursa foto: Mediaflux.ro

Nicușor Dan a fugit din țară pe interzis! Proaspăt tuns și la costum a ales un drum mai bun - drumul banilor de campanie sursa foto: Mediaflux.ro

Ulterior, acesta s-a așezat la coada de check-in de la terminalul Plecări, însă, într-un moment de panică, edilul și-a dat seama că nu își mai găsește pașaportul, fără de care nu ar fi putut să se îmbarce în zborul de Marea Britanie. Pentru restul zborurilor ar fi putut să folosească lejer doar buletinul, ținând cont că România a intrat deja în Spațiul Schengen aerian, însă englezii au impus din nou o serie de documente obligatorii, printre care și pașaportul, după Brexit.

Nicușor Dan a fugit din țară pe interzis! Proaspăt tuns și la costum a ales un drum mai bun - drumul banilor de campanie sursa foto: Mediaflux.ro

Meticulos, acesta s-a așezat pe vine, a pus ghiozdanul pe care îl avea în spate jos și a început să scotocească prin el până și-a găsit prețiosul document fără de care nu și-ar fi putut continua călătoria programată ad-hoc. Într-un final, după ce a trecut și de check-in, primarul s-a îndreptat către poarta sa de îmbarcare.

Nicușor Dan a fugit din țară pe interzis! Proaspăt tuns și la costum a ales un drum mai bun - drumul banilor de campanie sursa foto: Mediaflux.ro

Proaspăt tuns și la costum a ales un drum mai bun – drumul banilor

După ce a gonit pe interzis pentru a prinde avionul Tarom de Londra, proaspăt tuns și îmbrăcat la costum, într-o ținută și de o prestanță cum rar ai ocazia să vezi la primarul Bucureștiului care luni de zile apărea în spațiul public netuns, mulți se întreabă care ar fi motivul pentru care a ales să meargă în această țară într-o perioadă extrem de aglomerată pentru el.

Ei, răspunsul îl aflăm chiar de pe pagina de Facebook a edilului, după un mesaj postat de el chiar ieri seară: e foame de bani de campanie și, după cum el însuși a recunoscut-o în anii precedenți, cei mai importanți sponsori pe care îi are se află mai toți în Londra.

Nicușor Dan a fugit din țară pe interzis! Proaspăt tuns și la costum a ales un drum mai bun - drumul banilor de campanie sursa foto: Mediaflux.ro

E foame de bani și campaniile costă

Astfel, se pare că strângerea de fonduri necesară campaniei electorale scârțâie, astfel că actualul edil a început o amplă campanie de strângere de bani, pornind de la susținătorii săi de pe Facebook, unde arată că până acum doar 1.200 de persoane au donat bani pentru campania sa, dar s-a îndreptat și către mai marii săi finanțatori tradiționali, care îl susțin de aproape 10 ani în campaniile sale electorale, oameni cu dare de mână, dar și cu interese importante în București, milionari care își fac veacul la Londra, capitala financiară a lumii.

„Mulțumesc celor 1200 de persoane care au donat până acum pentru campania mea. Sunt determinat să mergem până la capăt în lupta de a transforma Bucureștiul în orașul pe care ni-l dorim”, spunea Nicușor Dan în mesajul de pe Facebook, într-o filmare în care pune în fața camerelor o imagine umilă absolută.

Ei, poate până la capăt nu a mers încă, dar până la Londra cu siguranță da și pentru Nicușor Dan e posibil ca acesta să fie capătul pentru că acolo se află donatorii săi din linia întâi, adevărații oameni cu bani, pe lângă fanii săi din București care îi dau mai mult like-uri și share-uri decât susținerea financiară de care are nevoie într-o astfel de luptă electorală.

Cine sunt adevărații finanțatori ai lui Nicușor Dan care locuiesc la Londra, recunoscuți chiar de el

Ținând la transparența sa, cel puțin la începutul carierei sale electorale, mai exact în timpul candidaturii din 2016, Nicușor Dan, candidatul de atunci al Uniunii Salvați Bucureștiul la Primăria Capitalei, anunța numele celor șase mari donatori ai campaniei sale. Cu toate că actualul edil nu a vrut să spună atunci și sumele primite de la aceștia, știm sigur că ele au fost mai mari de 10.000 de lei.

Aceștia sunt George Iacobescu – fost CEO Canary Wharf, compania care a dezvoltat cel mai mare proiect imobiliar al Londrei, Nicolae Rațiu – fiul lui Ion Rațiu, decorat de Regina Marii Britanii, Alexandru Lăpușan – liderul companiei Zitec, Horia Manda – managing partner al Axxes Capital, Iulian Stanciu – managerul Emag și Florin Talpeș – creatorul Bitdefeder.

Primul contribuitor prezentat atunci de Nicușor Dan este George Iacobescu, CEO Canary Wharf, care a dezvoltat cel mai mare proiect imobiliar al Londrei, lucru pentru care a primit titlul de „Sir” de la Regina Marii Britanii.

Sir George Iacobescu ar putea să îi fi inspirat lui Nicușor Dan pasiunea pentru urbanism

Sir George Iacobescu, în vârstă de 78 de ani, a crescut în România comunistă în deceniile de după cel de-al Doilea Război Mondial, însă în prezent, după cum arată presa britanică, este un dezvoltator imobiliar extrem de respectat în Marea Britanie, fiind preşedintele Canary Wharf Group, firma care a transformat o zonă de docuri abandonate în cartierul financiar al Londrei, după cum arată Ziare.com .

Sir George Iacobescu este singurul român înnobilat de Regina Marii Britanii pentru aportul său în slujba activităților caritabile, comunității și industriei serviciilor financiare. În momentul de față este considerat cel mai de succes om de afaceri născut în România. În iunie 2003 a primit titlul de Sir, iar în 2022 a fost desemnat „Londonezul anului 2021″.

Într-un interviu-reportaj publicat de Financial Times , George Iacobescu a povestit despre viaţa sa, mărturisind că uneori trebuie să se ciupească pentru a se convinge că nu visează.

Omul de afaceri le-a povestit jurnaliştilor britanici despre România comunistă și despre cum plănuia să devină medic, ca şi tatăl său. Dar, în ciuda faptului că era un specialist de frunte, tatăl său abia îşi câştiga existenţa. Iacobescu a povestit jurnaliştilor britanici că regimul comunist românesc recompensa locurile de muncă din „clasa muncitoare” mai mult decât pe cele ale intelectualilor, lucru care îi aminteşte de populismul de astăzi.

„Fii om de construcţii”, l-a sfătuit tatăl său. „Pentru că lumea nu se va opri niciodată din construit”, i-a spus el. Ceea ce s-a şi întâmplat.

În ultimii ani și edilul Nicușor Dan a avut o mare pasiune pentru urbanismul bucureștean, chiar dacă nu a fost constructor, ci matematician. Rămâne de văzut dacă îi vor ieși calculele după vizita la Londra. Rămâne de văzut și când se va întoarce primarul pe meleagurile lui Bucur și cu ce lucruri, mai ales că bagaj de cală nu a avut, ci doar un ghiozdan.

Nicușor Dan a fugit din țară pe interzis! Proaspăt tuns și la costum a ales un drum mai bun - drumul banilor de campanie sursa foto: Mediaflux.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro