VIDEO Unităţi speciale ruse se antrenează în secret sub apele Mării Baltice

VIDEO Unităţi speciale ruse se antrenează în secret sub apele Mării Baltice

Echipaţi cu puşti de asalt submarine, membri ai forţelor speciale ruse se antrenează cu sârg, într-un loc secret, sub apele Mării Baltice! Tensiunile din ce în ce mai mari între NATO şi Rusia, pe seama conflictelor din Ucraina şi Siria, se oglindesc în mutările militare făcute de statele alianţei şi de Kremlin în Europa. Alianţa Nord-Atlantică îşi va spori prezenţa în România şi Polonia, în timp ce Rusia îşi va consolida prezenţa navală la Marea Baltică, conform Reuters.

Recent, Rusia a trimis în Kaliningrad rachete de tip Iskander, pe care pot fi instalate focoase nucleare, şi a suspendat un acord cu Statele Unite privire la plutoniu de uz militar. Presa rusă vehiculează că Moscova va suplimenta Flota la Marea Baltică, inclusiv prin nave de război dotate cu rachete care au o rază lungă de acţiune şi pe care pot fi montate focoase nucleare.Moscova nu a confirmat în mod oficial aceste informaţii, susceptibile să conducă la o amplificare a tensiunilor deja existente la Marea Baltică, în urma anexării Peninsulei ucrainene Crimeea în 2014, şi să alarmeze Polonia şi Lituania care se învecinează cu baza rusă. Această mobilizare are loc în contextul în care NATO plănuieşte cea mai amplă consolidare militară la frontierele ruse de la Războiul Rece şi până în prezent, cu scopul de a descuraja o eventuală agresiune din partea Moscovei.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro