VIDEO UPDATE Caraș-Severin: Pompierii militari au continuat în timpul nopții să evacueze apa din sutele de locuințe inundate

Pompierii militari au continuat, în noaptea de marți spre miercuri, evacuarea apei din casele și curțile inundate din zonele afectate de ploi, activitățile de diminuare și înlăturare a efectelor inundațiilor continuând și pe parcursul acestei zile, se arată într-un comunicat remis miercuri AGERPRES, de către ISU Semenic al județului Caraș-Severin.

Potrivit reprezentanților ISU, din cauza cantităților mari de precipitații care au căzut în ultimele 24 de ore, circa 300 de persoane au fost evacuate, marți, la nivelul județului Caraș-Severin și aproximativ 800 de locuințe au fost afectate.

'Cele mai afectate de inundații au fost localitățile Bocșa, Ramna, Reșița, Valeapai și Remetea Pogăniș unde a fost necesară evacuarea preventivă a aproximativ 300 de persoane, fiind inundate peste 800 de locuințe. La nivelul ISU Semenic a fost operaționalizată grupa operativă și a fost crescută capacitatea operațională prin suplimentarea numărului de efective. Peste 170 de pompieri militari au fost concentrați în zonele afectate de inundații pentru a interveni în sprijinul populației. Alături de pompierii militari, la intervenții au participat și serviciile voluntare pentru situații de urgență, jandarmi, precum și reprezentanți ai comitetelor locale pentru situații de urgență. În sprijinul inspectoratului nostru au fost dislocate forțe din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență ale județelor Mehedinți și Dolj. Inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Semenic a coordonat activitatea forțelor din teren, deplasându-se în cele mai afectate localități', se arată în comunicat.

Cantitățile mari de precipitații care au căzut în ultimele 24 de ore au provocat inundații în localitățile Reșița și cartierele aparținătoare (Câlnic, Moniom, Țerova), Bocșa, Ezeriș, Ramna, Valeapai, Fârliug, Remetea Poganiș, Dezești, Biniș, Izgar, Oravița, Bradișoru de Jos și Șoșdea.

Având în vedere numărul mare de solicitări din partea populației, peste 350 de apeluri la numărul de urgență 112, în doar 12 ore, s-a intervenit în prima fază, cu prioritate, pentru evacuarea persoanelor și salvarea acestora, iar după finalizarea acestei activități s-a acționat pentru evacuarea apei din case și curți.

Misiunile pompierilor s-au desfășurat în condiții grele, din cauza drumurilor blocate sau acoperite de apă, dar s-au depus eforturi pentru a răspunde tuturor solicitărilor persoanelor aflate în dificultate, se precizează în același comunicat.

AGERPRES(AS — autor: Paula Neamțu, editor: Diana Dumitru, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Surse din Poliție: Șefii se tem că au fost înregistrați de clan în biserică / Percheziții cu cântec

2 Legist INML București / „Am participat la peste 15.000 de autopsii, însă cei decedați din cauza COVID arată alt…

3 Țiitoare de lider PNL angajată la stat

4 Cică ele ar adevăratul motiv al intrării lui Băse în cursa pentru Primăria Capitalei

5 Prima bombă de campanie! Șarlatania din trecutul deputatului USR Stelian Ion: handicap inventat pentru locuinț…