VIDEO UPDATE Peste 400 de protestatari au fost arestați la Capitoliul SUA

VIDEO UPDATE Peste 400 de protestatari au fost arestați la Capitoliul SUA

Peste 400 de protestatari au fost arestați luni după organizarea unei demonstrații ilegale la Capitoliul Statelor Unite contra influenței banilor în politică și cerând extinderea drepturilor de vot, a anunțat Poliția Capitoliului din Washington, informează agențiile DPA și Reuters.

Demonstrația a avut loc "pentru a cere Congresului să ia măsuri imediate pentru a pune capăt marii corupții din politica noastră și a asigura alegeri libere și corecte în care fiecare american are o voce egală", a declarat Primăvara Democrației, grupul care a organizat protestul, pe website-ul său.

Cei mai mulți protestatari au fost reținuți pentru "mișcare sub presiune, obstrucționare și debandadă", a precizat Poliția Capitoliului SUA
într-un comunicat.

Protestatarii din grupul Primăvara Democrației s-au adunat pe Dealul Capitoliului purtând pancarte pe care scria "Recâștigați-vă încrederea noastră'', "Curățați politica de marile sume de bani" și "Protejați drepturile de vot", notează DPA.

Fotografii și înregistrări video postate pe social media i-au arătat pe manifestanți organizând un sit-in pe treptele clădirii Capitoliului din Washington.

Poliția i-a escortat pe mulți dintre protestatari cu cătușe de plastic la mâini, inclusiv o femeie îmbrăcată ca Statuia Libertății.

AGERPRES/(AS — editor: Sorin Calciu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...