VIDEO „Vă cer să vă opriți”/Apelul „generalului Armagheddon” către mercenarii Wagner, filmat cu spatele la un perete și un pistol automat în mână

VIDEO „Vă cer să vă opriți”/Apelul „generalului Armagheddon” către mercenarii Wagner, filmat cu spatele la un perete și un pistol automat în mână

Un video filmat în grabă și diseminat pe toate canalele și rețelele sociale îl înfățișează pe generalul rus Serghei Surovikin, supranumit „Generalul Armageddon" de presa rusă din cauza brutalității sale, comandantul Forțelor Aeriene,care transmite un apel mercenarilor Wagner să nu escaladeze situația tensionată dintre grupul de mercenari și armata regulată a Rusiei.

Serghei SurovikinFoto: Captura video

„Tocmai m-am întors, din ordinul Ministerului Apărării, de pe linia de front, unde forțele noastre, comandanții noștri, soldații noștri, voluntarii noștri își îndeplinesc obiectivul, luptând până la moarte cu forțele superioare ale inamicului, fac victime, dar rămân pe poziții”, apare că spune Surovikin, înt-run clip vidoe ce pare filmat în grabă, în care generalul rus stă stingher la o masă, cu spatele la un pwerete alb, iar pe piciorul drept pare că ține un pistol automat.

„Fac un apel la conducerea, comandanții și luptătorii din PMC Wagner: Împreună cu voi, am parcurs un drum dificil. Împreună cu voi, am luptat, ne-am asumat riscuri, am suferit pierderi, dar am învins împreună. Suntem din același sânge. Suntem războinici.

Vă cer să vă opriți. Inamicul așteaptă ca situația noastră politică internă să se agraveze. Nu ar trebui să facem jocul inamicului în această perioadă dificilă pentru țară.

Trebuie înainte de a fi prea târziu: să ne supunem voinței și ordinului președintelui ales de popor al Federației Ruse. Opriți coloanele și întoarceți-le la pozițiile lor permanente și la locurile de concentrare.

Toate problemele trebuie rezolvate cu mijloace civile numai sub conducerea Comandantului Suprem al Forțelor Armate Ruse”, a transmis Surovikin.

Cine este Surovikin, supranumit „generalul Armagheddon”

Generalul Serghei Surovikin, supranumit „Generalul Armageddon" de presa rusă din cauza brutalității sale, comandantul Forțelor Aeriene, care a condus forțele ruse de pe frontul din Ucraina din octombrie până în ianuarie.

Sub comanda lui Surovikin, forțele rusești au efectuat lovituri cu rachete împotriva infrastructurii energetice ucrainene și s-au retras de pe malul de vest al Niprului și au abandonat Hersonul, singurul centru regional capturat de la începutul invaziei.

Surovikin, în vârstă de 56 de ani, este un veteran al războiului civil din Tadjikistan din anii 1990, al celui de-al doilea război cecen din anii 2000 şi al intervenţiei ruseşti în Siria, lansată în 2015.

El a fost decorat personal de președintele Vladimir Putin, Surovikin a argumentat că retragerea, finalizată oficial două zile mai târziu, va permite Moscovei să salveze echipamente și să redesfășoare forțe - estimate de SUA la 30.000 de militari - în acțiuni ofensive de pe alte fronturi.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”