VIDEO Valeriu Gheorghiţă: 8.912 cazuri de reacţii adverse post-vaccinale, raportate până luni

VIDEO Valeriu Gheorghiţă: 8.912 cazuri de reacţii adverse post-vaccinale, raportate până luni

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea anti-COVID (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă, a declarat, marţi, că, până luni, au fost raportate 8.912 de cazuri de reacţii adverse post-imunizare.


"La nivel naţional, până la data de 22 martie, au fost raportate în total 8.912 cazuri RAPI - reacţii adverse postvaccinale indezirabile, cu o rată de raportare de circa 3,4 la o mie de doze administrate", a afirmat Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă.

El a indicat că, în perioada 15 martie - 21 martie, au fost raportate 1.497 de reacţii adverse post-vaccinale, 95% din acestea fiind raportate la Agenţia Naţională a Medicamentului, restul la Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Foto: (c) SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO


"Vârsta mediană a persoanelor care au raportat RAPI a fost de 40 de ani şi 64% dintre persoane erau de sex feminin. În ceea ce priveşte totalul persoanelor care au raportat reacţii adverse pe tip de manifestări de RAPI: 81% sunt reacţii adverse de tip durere locală, tumefacţie, erupţie cutanată la locul de administrare, oboseală, febră, frison; 48% dureri musculare sau articulare, 46% cefalee, 16% reacţii digestive. Nu au fost raportate cazuri de şoc anafilactic, nu sunt în momentul de faţă în investigare reacţii severe", a precizat şeful CNCAV. AGERPRES/(A - autor: Florentina Peia, editor: Claudia Stănescu, editor online: Gabriela Badea)

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

**


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...