VIDEO Valeriu Gheorghiţă: Pe 6 aprilie vor deveni operaţionale 12 cabinete noi pentru administrarea vaccinului produs de Moderna

VIDEO Valeriu Gheorghiţă: Pe 6 aprilie vor deveni operaţionale 12 cabinete noi pentru administrarea vaccinului produs de Moderna

Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că pe 6 aprilie vor deveni operaţionale 12 cabinete noi pentru administrarea vaccinului anti-COVID produs de Moderna, astfel putând creşte, zilnic, numărul de persoane imunizate cu acest tip de ser cu cel puţin 1.000.

"Pe 6 aprilie vom deschide aproximativ 12 cabinete noi pentru administrarea vaccinului produs de compania Moderna. Am reevaluat cantităţile care urmează a fi livrate către România şi putem creşte cu cel puţin 1.000 de persoane vaccinate în fiecare zi din acest tip de vaccin. De asemenea, din 13 aprilie vom deschide 144 de cabinete noi de vaccinare pentru administrarea vaccinului de la compania Pfizer, în condiţiile în care săptămâna precedentă am anunţat un număr de aproximativ 125 de cabinete, deci, practic, reevaluând tranşele de vaccin care urmează să vină, putem să suplimentăm acest număr de cabinete", a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.


Şeful CNCAV a precizat că, tot în prima parte a lunii aprilie, până pe data de 10, va fi operaţionalizată în platformă, cu ajutorul colegilor de la STS, creşterea numărului de persoane programate "de la 60, în momentul de faţă, pe cele 12 ore de lucru ale unui cabinet, la 90 de persoane pe cabinet, ceea ce înseamnă că va creşte ritmul de vaccinare în fiecare centru de vaccinare".

"În acest fel, se vor crea locuri suplimentare pentru programare, aşa încât se va reduce timpul de aşteptare în listă la persoanele care se află deja programate. Pentru perioada imediat următoare, în luna aprilie vom operaţionaliza unităţile mobile de vaccinare, centrele mobile de vaccinare", a declarat Gheorghiţă. AGERPRES/ (A - autor: Daniel Florea, editor: Mihai Simionescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina