VIDEO Vine greaua pentru Rusia! Priviți ce forțe se îndreaptă spre Bahmut!

VIDEO Vine greaua pentru Rusia! Priviți ce forțe se îndreaptă spre Bahmut!

Continuă luptele dintre ucraineni și ruși la Bahmut, cel mai fierbinte punct de pe frontul din Ucraina. Potrivit Institutului pentru Studiul Războiului, viitoarea contraofensivă ucraineană lângă Bahmut sau în sudul Ucrainei este o preocupare tot mai mare pentru Rusia.

Forțele ucrainene au desfășurat un contraatac localizat la sud-vest de Bahmut, pe fondul discuțiilor din ce în ce mai intense ale Rusiei despre o potențială contraofensivă ucraineană în zona Bahmut.

Imaginile geolocalizate publicate pe 19 martie indică faptul că forțele ucrainene au efectuat un contraatac cu succes la sud-vest de Ivanivske (6 km vest de Bahmut) și au împins forțele ruse mai departe de autostrada T0504 din zonă.

Purtătorul de cuvânt al Grupului de Forțe de Est al Ucrainei, colonelul Serghei Cherevati, a raportat că forțele ruse au efectuat 25 de atacuri în zona Bahmut pe 19 martie, dar nu și-au asigurat decât câștiguri marginale.

Surse ruse au amplificat filmările pe 18 martie care pretind că arată o coloană de vehicule blindate ucrainene de-a lungul autostrăzii T0504 la sud-vest de Kostyantynivka (22 km sud-vest de Bahmut) și au speculat că forțele ucrainene se pregătesc să lanseze operațiuni contraofensive la sud-vest de Bahmut.

Un proeminent blogger rus a susținut că forțele ucrainene sunt în prezent capabile să-și intensifice contraatacurile pentru a stabiliza linia frontului în jurul orașului Bakhmut.

Discuțiile din ce în ce mai dese ale oficialităților și bloggerilor ruși despre o contraofensivă ucraineană iminentă în zona Bahmut sugerează că sursele ruse sunt din ce în ce mai nesigure cu privire la capacitatea armatei ruse de a menține presiunea în jurul Bahmutului.

În imaginile publicate pe rețelele sociale sunt surpinse momente dramatice din lupta pentru controlul orașului. Într-o astfel de filmare pot fi observați luptătorii ucraineni în tranșee, iar pe câmpul de luptă înaintează blindate ale forțelor ucrainene. Într-o altă filmare, sunt surpinse luptele din interiorul orașului.

Bătălia pentru Bahmut este cea mai lungă și cea mai sângeroasă de când Rusia și-a început invazia la scară largă în urmă cu un an. Bahmut ar fi trebuit să fie încă o bătălie de una sau două luni, având în vedere că nu era un oraș de pe linia frontului înainte de 2022, dar Ucraina spune că a fost hotărâtă să nu lase forțele ruse să înainteze în orașele din vest, cum ar fi Chasiv Yar, Kostiantynivka și Kramatorsk.

Se estimează că mii de soldați ucraineni au murit încercând să mențină poziții de apărare în tranșeele noroioase și să-i împiedice pe ruși să avanseze. Oficialii occidentali estimează că Rusia ar fi pierdut în jur de 20-30.000 de soldați.


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…