VIDEO Voi ați auzit că asta dă vina pe protestatari pentru măcelul din 10 august? „Trebuiau să știe practicile militare ale Jandarmeriei”

Voi ați auzit că asta dă vina pe protestatari pentru măcelul din 10 august? „Trebuiau să știe practicile militare ale Jandarmeriei”. Ministrul de Interne, Carmen Dan, a avut o noua iesire revoltatoare in legatura cu represiunea violenta din 10 august. Ea a sustinut, marti, ca protestatarii trebuiau sa cunoasca „practicile militare” ale Jandarmeriei si sa fie atenti la avertizari.

Carmen Dan a tinut sa afirme din nou ca interventia violenta a jandarmilor a fost legala si ca la fel se procedeaza acum in Franta, consemnează Aktual24.ro.

„Din punct de vedere al legalitatii misiunii, eu sustin cu tarie ca lucrurile au fost in regula. As face cateva precizari, pentru ca dupa sapte luni de zile putem sa vorbim cu mai putina patima si cu mai putina emotie despre acel moment. Momentul 10 august este o lectie de invatat, atat pentru jandarmi cat si pentru liderii miscarilor civice si pentru protestatari. In acest moment nu exista absolut niciun impediment ca aceste anchete penale in desfasurare sa se finalizeze. (…) Absolut toate documentele sunt declasificate si sunt puse la dispozitia Parchetului General si al celor doua comisii.

(…) Momentul 10 august este un moment pe care l-am pregatit, amintiti-va de experienta protestelor anterioare.

Inteleg ca nu avem voie sa ne comparam cu Franta si ca acolo ce e posibil e mai putin posibil in Romania. Eu insist sa spun ca abordarea este una la fel in toate statele cu pretentii democratice. Vedem reactii similare ale fortelor de ordine in SUA, leaganul democratiei”, a declarat Carmen Dan la Digi24.

Intrebata despre protestatarii pasnici care au fost batuti si gazati, Carmen Dan a dat vina pe acestia pentru ca nu cunosc „practicile militare” ale Jandarmeriei, astfel incat sa recunoasca avertismentele.

„In conformitate cu proceduri care sunt unanim acceptate si folosite in toate statele cu pretentii democratice, avertizarea este importanta si sunt niste norme care dispun in sensul acesta: ca semnale luminoase, ca sunt semnale sonore. Eu cred ca cineva care, OK, poate nu a fost atent la semnalele transmise de fortele de ordine, la semnalele luminoase, in momentul in care te afli intr-o activitate de protest si vezi ca lucrurile degenereaza, cred ca reactia fireasca pe care trebuie sa o ai este de a pleca din acea zona.

Este momentul sa invatam sa ne comportam si in astfel de situatii. Vom avea intotdeauna deschiderea de a transmite tot ceea ce tine de practica militara, pe care o are jandarmeria in astfel de situatii. Eu ii rog pe toti cei care inteleg sa se exprime liber sa fie atenti si la ceea ce transmit fortele de ordine”, a mai spus Carmen Dan.

De la minutul 8:

Galerie foto și documente
Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 În ce țară trăim? Priviți, acestea sunt imagini din „Carrefour”, la Târgu-Mureș! / Produsele românești parcă ni…

2 Surse / Firea a încercat un scenariu lacrimogen cu ambulanța pe motiv de dosar la DNA privind spitalul Gomoiu

3 Birchall / Daţi share, să se ştie cine apără Secţia Specială moşită de Iordache, Toader și Savonea

4 „Cadou” de la PSD / Românii care s-au împrumutat în lei după ce politicienii au înlocuit ROBOR din calculul dobâ…

5 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…