Viitoarea soacră Rania a fost o mireasă atipică. Cum a arătat Regina Iordaniei la nunta ei

Viitoarea soacră Rania a fost o mireasă atipică. Cum a arătat Regina Iordaniei la nunta ei

Regatul Iordaniei se pregătește de o nuntă mare weekendul acesta: cea a fiicei Reginei Rania, Prințesa Iman.

Regina Rania, la nunta cu Regele Abdullah

În vârstă de 26 de ani, Prințesa Iman se căsătorește duminică, pe 12 martie, în ceea ce se vrea a fi evenimentul anului în regat, cu Jimmy Thermiótis , în vârstă de 28 de ani, un afacerist venezuelean care s-a convertit la religia islamică pentru a se putea căsători cu fiica regelui hașemit.

Prințesa Iman este al doilea copil al Regelui Abdullah al II-lea și al Reginei Rania ai Iordaniei. Viitoarea mireasă mai are o soră, Prințesa Salma, în vârstă de 22 de ani și doi frați: moștenitorul Coroanei, Prințul Hussein, în vârstă de 29 de ani, și Prințul Hashem, în vârstă de 18 ani. Moștenitorul tronului, Prințul Hussein se va căsători, la rândul lui, în luna iunie a acestui an cu logodnica sa, saudita Rajwa Al Saif.

Rania, alături de Prințesa Iman și de nora Rajwa Al Saif

Rania, alături de Prințesa Iman și de nora Rajwa Al Saif

Atât fiica, cât și viitoarea noră a Raniei vor avea de atins standarde înalte, căci miresele regale vor fi comparate, cu siguranță, cu frumoasa soție a Regelui Abdullah al II-lea, așa cum a apărut aceasta în ziua nunții ei.

Rania a încălcat tradiția regală

Abdullah s-a căsătorit cu Rania Al-Yassin pe 10 iunie 1993, o zi care a fost declarată sărbătoare națională în Regatul Iordaniei. Nunta lor a avut loc la Palatul Zahran din capitala Amman, cu fețe regale din întreaga lume participând la eveniment.

Pentru nunta ei, Rania a purtat o rochie de mireasă creată de Bruce Oldfield și personalizată cu ornamente florale aurii și mâneci scurte. Rochia era unică prin faptul că avea o jachetă care acoperea partea superioară a ei și o curea mare care o ținea strânsă pe mijlocul miresei.

Se pare că designerul Bruce Oldfield s-ar fi inspirat din rochiile formale siriene care au fost expuse la Muzeul Victoria și Albert din Londra pentru a proiecta rochia de mireasă regală.

Fusta rochiei avea multe pliuri și avea o trenă lungă, iar viitoarea Regină Consoartă și-a accesorizat ținuta cu mănuși albe și cu o bentiță în loc de diademă, purtată în păr.

Sunt voci care susțin că Rania a încălcat tradiția regală, deoarece a ales să nu poarte o diademă pentru ziua respectivă. De ce a făcut-o? Ei bine, la momentul căsătoriei sale, Abdullah nu era prințul moștenitor al Coroanei Iordaniei, acest rol aparținându-i atunci unchiului său, Prințul Hassan.

Abia cu puțin timp înainte de moartea Regelui Hussein Abdullah a fost numit prinț moștenitor de către tatăl său, acesta devenind, apoi, Regele Iordaniei în anul 1999. Prin urmare, este posibil ca Rania să fi optat, atunci, împotriva unei diademe, deoarece se afla pe o poziție prea în joasă din punct de vedere al orânduirii regale

De fapt, Regina Rania nu și-a comandat propria tiara până în anul 2003. Această diademă este aceeași tiară cu diamante pe care se preconizează că o va purta și fiica ei, Prințesa Iman, la nunta ei de duminica aceasta.

Foto: Getty Images, Profimedia

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 Ce se întâmplă în China?