Viktor Orban a comparat imigrația cu o "otravă"

Viktor Orban a comparat imigrația cu o "otravă"

Premierul ungar Viktor Orban a declarat marți că imigrația este o "otravă" și a respins orice politică europeană care și-ar propune să "forțeze" Ungaria să primească străini, relatează AFP.

"Pentru noi imigrația nu este o soluție, ci o problemă (...) Pentru noi este o otravă și nu vrem să înghițim această otravă", a declarat șeful guvernului conservator la Budapesta, unde s-a întâlnit marți cu cancelarul austriac social-democrat Christian Kern.

Orban a mai spus că "nu are nevoie de o politică migratorie europeană comună". "Cine vrea imigranți poate să ia, dar să nu ni-i impună și nouă", a adăugat el.

Budapesta a depus plângere la justiția europeană împotriva unui prim sistem de cote adoptat de statele membre ale UE în septembrie 2015 și va organiza la 2 octombrie un referendum împotriva principiului unei repartiții obligatorii de refugiați în blocul comunitar.

El a spus că vede "în fiecare imigrant un potențial risc de securitate și de terorism".

Ungaria, situată pe ruta migratorie care pornește din Grecia, a fost tranzitată de 400.000 de imigranți în 2015. Circa 199.00 de cereri de azil au fost depuse anul trecut, iar autoritățile ungare au acceptat 264. Ungaria a ridicat anul trecut garduri de sârmă ghimpată la frontierele sale cu Serbia și Croația.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

2 Așa arată sfidarea României...

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 Emilia Şercan / Dîncu este această lumină securistică care petrecea după-amiezile la vilele SRI cu Dragnea şi G…