Viktor Orban: Noi îi vedem pe refugiaţii musulmani ca pe o "forţă invadatoare musulmană"

Viktor Orban: Noi îi vedem pe refugiaţii musulmani ca pe o "forţă invadatoare musulmană"

Premierul ungar Viktor Orban a declarat că nici guvernul său şi nici el nu-i consideră pe musulmanii care sosesc în Europa drept refugiaţi musulmani, ci o "forţă invadatoare musulmană", migranţi economici în căutarea unei vieţi mai bune, într-un interviu publicat luni de ziarul german Bild, citat de agenţiile de presă MTI şi EFE.

"Noi nu-i considerăm pe aceşti oameni drept refugiaţi, ci o forţă invadatoare musulmană", a afirmat Orban, întrebat despre motivul pentru care Ungaria refuză să primească solicitanţi de azil.

Potrivit premierului ungar, în drumul lor spre UE, aceştia traversează patru ţări care "nu sunt la fel de bogate ca Germania", dar sunt sigure şi în care nu trebuie să "fugă pentru a-şi salva viaţa".

"Deja, în această călătorie nu se luptă pentru viaţa lor. Acest lucru arată că sunt imigranţi economici care doresc pur şi simplu o viaţă mai bună", spune el.

Cei care au ajuns la frontiera cu Ungaria în 2015 au intrat în ţară în mod ilegal şi acesta "nu a fost un val de refugiaţi, ci o invazie", a spus el. "Nu am înţeles niciodată cum Germania, un exemplu de disciplină şi stat de drept pentru noi, a putut saluta intrarea ilegală în masă, anarhia şi haosul ca pe ceva bun", a afirmat Viktor Orban.

Din punct vedere politic, migraţia este o problemă a Uniunii Europene; din punct de vedere sociologic, este o problemă germană, consideră premierul ungar. Toţi migranţii au ca ţintă Germania pentru că "vor o viaţă germană", a insistat el.

În interviu, Orban insistă că Ungaria are dreptul să refuze să primească musulmani, întrucât aceasta este o chestiune de suveranitate şi identitate culturală. "Trebuie să ne menţinem prerogativa de a decide cine poate să trăiască pe teritoriul ungar", a adăugat el.

Premierul ungar şi-a reiterat în context respingerea multiculturalismului, despre care a spus că nu este altceva decât o iluzie.

"Credem că un număr mare de musulmani duce la formarea unor societăţi paralele, pentru că societatea creştină şi societatea musulmană nu se vor interconecta niciodată", consideră el. "Multiculturalismul este doar o iluzie. Nu vrem aşa ceva!", a pledat Orban.

În opinia sa, soluţia la criza migranţilor nu este de a-i distribui ilegal pe întregul teritoriu al UE, ci de a veni în ajutor acolo unde sunt probleme. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Nou amantlâc în alcovul Bucureștiului? / Întâlnire amoroasă între o „fostă” și un „actual”

2 Așa o fi?

3 Doliu printre „valori” / A murit „regele maneliștilor”

4 Umilitor! / Arthur, cel mai mare urs din România, a fost împușcat de un prinț austriac într-o arie protejată din…

5 Dezvăluiri despre relația lui Gigi Becali cu Tania Budi