Vine GREAUA pentru România! Economia ar putea încetini la 3,6% în 2017! Deficitul ar putea atinge 3,3% din PIB! PSD a făcut Bugetul pe 5,2%!

Vine GREAUA pentru România! Economia ar putea încetini la 3,6% în 2017! Deficitul ar putea atinge 3,3% din PIB! PSD a făcut Bugetul pe 5,2%!

Încă o minciună a PSD începe să iasă la iveală! România ar putea înregistra în 2017 o încetinire a creșterii economice la 3,6%, de la estimarea de 5% în 2016, și un deficit de 3,3% pe metodologie ESA, a declarat, pentru Agerpres, Maximilien Lambertson, analist la The Economist Intelligence Unit. Bugetul Românie, votat de câteva ore în Parlament este construit pe o creștere a PIB de 5,2% și un deficit de 2,99%! Asta deși toate marile bănci și instituțiile financiare internaționale au dat creșteri mult mai mici ale PIB! De unde se vor acoperi găurile? Din împrumuturi...

"Ne așteptăm ca PIB-ul și își încetinească ritmul de creștere, de la o creștere estimată de 5% în 2016 la 3,6% în 2017. PSD va urmări un program 'anti-austeritate' care presupune continuarea reducerilor fiscale, creșterea salariilor în sectorul public și creșterea salariului minim. În 2017 estimăm un deficit bugetar echivalent de 3,1% din PIB pe metodologie națională (de 3,3% pe metodologie ESA 2010), ceea ce depășește limita UE. Acestea se vor produce pe fondul creșterii cheltuielilor, scăderii veniturilor și încetinirii creșterii economice sub previziunile guvernamentale: estimăm o încetinire a ratei de creștere economică (3,6%) față de cea a Guvernului (de 5,2%) în 2017", a declarat Lambertson.

Acesta susține că nu se așteaptă ca decizia recentă de modificare a legislației penale să aibă un impact semnificativ asupra economiei, chiar dacă legitimitatea Guvernului a primit o "lovitură serioasă".

"Dacă va introduce modificarea legislației penale ca proiect de lege, aceasta doar va stimula opoziția. Partenerii de coaliție ai PSD, liberal democrații din ALDE și etnicii maghiari din UDMR, vor fi îngrijorați de rapida eroziune a legitimității Guvernului. PSD ar putea trage concluzia că, încercând să forțeze modificarea Codului penal, riscă să provoace și mai multe proteste", arată Maximilien Lambertson.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Zvon...

2 „Am fantasme sexuale cu ea. Îți vine s-o iei și s-o pui acolo pe masă!"

3 Așa o fi?

4 S-ar putea să nu mintă! / Dragnea spune că Ordonanța 13 a fost ideea lui Marian Neacşu și a lui Marcel Ciolacu

5 Dialog ireal între o pacientă de 80 de ani și medic: „Nu mă vaccinez, am auzit la televizor că rămân sterilă”