Vine surpriza?/„Este un om care ascultă de specialiști. Cred că va fi un prim-ministru bun”

Vine surpriza?/„Este un om care ascultă de specialiști. Cred că va fi un prim-ministru bun”

Deputatul PNL Daniel Fenechiu a spus în emisiunea „Punctul de Întâlnire” de la Antena3, că îl vede premier pe eurodeputatul Rareș Bogdan. Fenechiu a subliniat, „chiar dacă nu la prima desemnare”, Rareș Bogdan merită să fie premier și că el reprezintă o posibilitate pentru PNL.

Liberalul a apreciat că nimeni nu poate să conteste „plusul de imagine” pe care l-a adus Rareș Bogdan PNL-ului și că acesta este un om „care ascultă de specialiști”.

„Nimeni nu poate să conteste capacitatea extraordinară de compromis a lui Rareș Bogdan. Este un om care ascultă de specialiști, care, spre deosebire de mulți oameni politici, nu le știe pe toate. Niciodată nu l-am văzut pe Rareș Bogdan în discuțiile de specialitate venind să ne explice nouă cât de multe știe el pe o zonă. Din punctul ăsta de vedere, cred că Rareș este o posibilitate. Zilele astea se va concretiza. Eu cred că o să-l vedeți pe Rareș prim-ministru al României și cred că va fi și un prim-ministru bun. Nu merg pe varianta că va fi atât de repede, chiar la această desemnare”, a comentat Fenechiu, conform Antena3 .

Consultările dintre liderii partidelor parlamentare și președintele Klaus Iohannis vor avea loc luni la Cotroceni.

PSD – formațiunea care a inițiat moțiunea de cenzură pentru demiterea lui Cîțu – a anunțat că nu va veni cu o propunere de premier, acuzându-l pe președintele Iohannis că s-ar afla în spatele acestei crize politice și că el trebuie să își exprime deschis opțiunile.

Reprezentanții PNL au aununțat inițial că vor merge tot cu propunerea ca Florin Cîțu să fie premier, pentru ca mai apoi să revină cu altă decizie, afirmând că în prima sesiune de negocieri nu vor avansa nicio propunere.

Reprezentanții USR PLUS au arătat că pentru ei rămâne o opțiune valabilă revenirea într-o guvernare de coaliție alături de PNL și UDMR, cu condiția ca liberalii să renunțe la Cîțu în postura de premier. USR PLUS chiar a avansat soluția de a da un premier în persoana lui Dacian Cioloș.

Reprezentanții AUR au afirmat că ar susține un premier din afara partidelor, cu un guvern format din specialiști, pentru o etapă de tranziție, până când vor avea loc alegeri anticipate, formulă pe care a avansat-o în mai multe rânduri și liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Reprezentanții UDMR s-au ferit să avanseze ipoteze și s-au limitat să spună că e necesară rezolvarea crizei politice și restabilirea guvernării de coaliție PNL-USRPLUS-UDMR.

Președintele Klaus Iohannis a sugerat că atâta timp cât partidele din Parlament nu convin în privința formării unei majorități și nu vin cu o propunere de premier, actualul guvern Cîțu va fi păstrat să conducă în regim de interimat.

sursa foto: Inquam Photos/ George Calin


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...