Vine TAIFUNUL peste năpârcile de la Interne? Rareș Bogdan, ministru la MAI și singurul vicepremier?

Vine TAIFUNUL peste năpârcile de la Interne? Rareș Bogdan, ministru la MAI și singurul vicepremier?

Vine TAIFUNUL peste năpârcile de la Interne? Rareș Bogdan, ministru la MAI și singurul vicepremier? Surse: Doar ministru la Interne! Rareș Bogdan n-ar refuza intrarea în Guvern, dar pune condiții!

Pentru a părăsi poziția de la Bruxelles, acolo unde conduce delegația PPE a României, Rareș Bogdan ar face-o, conform informațiilor apărute deja în spațiul public, doar pentru a conduce ministerul de Interne. G4Media și Digi 24 au furnizat azi o informație conform căreia numele europarlamentarului PNL Rareș Bogdan ar fi vehiculat în interiorul partidului pentru ocuparea unui portofoliu la Interne sau Apărare. Însă, conform surselor noastre, este vorba doar despre Interne. Dar și despre poziția de vicepremier. Singura din noul guvern. 

Sursele noastre spun că europarlamentarul a fost întrebat, dar nu a dat niciun răspuns până în prezent. Însă pozițiile sale cu privire la măcelul din 10 august 2018 sunt foarte cunoscute. Iar miza desecretizării documentelor despre eveniment, dar mai ales posibilitatea de a reforma Jandarmeria l-ar putea face să ia o decizie

Trebuie precizat că niciun nume de ministru nu a fost până acum discutat cu președintele Klaus Iohannis, cel care va avea un cuvânt greu de spus în ceea ce privește componența viitorului Cabinet.

Surse liberale au explicat pentru G4Media.ro și Digi 24 că încă nu au fost discuții formale despre ministere și miniștri, dar că, în diverse grupuri de lucru ale partidului, sunt luați în calcul, în primul rând, specialiștii pe diverse domenii.

De asemenea, au mai explicat sursele citate, niciun nume de ministru nu a fost până acum discutat cu președintele Klaus Iohannis, cel care va avea un cuvânt greu de spus în ceea ce privește componența viitorului Cabinet.

Astfel, printre numele vehiculate până acum se numără cel al secretarului general al PNL, Robert Sighiartău. El este dat ca 100% sigur că va ocupa un portofoliu de ministru, cel mai probabil cel al Dezvoltării Regionale.

Un al doilea nume vehiculat este al Ralucăi Turcan, prim-vicepreședinte PNL. Potrivit surselor din PNL, Turcan ar urma să preia portofoliul Educației.

Deputatul Virgil Popescu, vicepreședinte al Comisiei pentru Industrii, este vehiculat la un posibil Minister al Energiei și Economiei, în cazul în care cele două vor fi comasate. Totuși, sunt discuții în partid să se facă o comasare între Ministerul Energiei și Departamentul de Schimbări Climatice din Ministerul Mediului, pe modelul Comisiei Europene, minister care să se numească al Energiei și Schimbărilor Climatice.

”Din comasarea Energiei cu Economia ar rezulta un minister greu de gestionat, cu multe probleme, așa cum s-a întâmplat și în trecut când a mai funcționat în această formulă”, au declarat surse liberale pentru G4Media.ro.

Alte nume vehiculate pentru a prelua portofolii ministeriale sunt: Rareș Bogdan la Apărare sau Interne, Vlad Nistor la Cultură, Emil Hurezeanu sau Cristian Diaconescu la Externe, Lucian Bode la Transporturi și Emil Dumitru la Agricultură.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Iub, te-am regulat cum trebuie?” / Dragnea, încornorat ca ultimul gușfarete

2 Zvon...

3 O dobitoacă

4 „Vrem 1,5 milioane euro sau publicăm pozele“

5 AUDIO Profesorul Cordoș, înregistrat când înapoiază mita după trei luni de la decesul pacientului