Vine uraganul?/Avertismentul de un singur cuvânt dat de legendarul investitor Michael Burry

Vine uraganul?/Avertismentul de un singur cuvânt dat de legendarul investitor Michael Burry

Investitorul legendar Michael Burry, imortalizat în filmul „The Big Short” din 2015, le-a transmis un avertisment cu un singur cuvânt urmăritorilor săi de pe Twitter.

Investitorul Michael BurryFoto: Astrid Stawiarz / Getty Images / Profimedia

„Vindeți” a scris acesta duminică pe platforma social media pe care folosește porecla de „Cassandra”, o referință la femeia din mitologia greacă căreia zeul Apollo i-a oferit darul de a prezice viitorul dar a blestemat-o ca nimeni să nu se încreadă în profețiile ei.

Burry a șters ulterior postarea, cum face în mod regulat, însă a subliniat din nou importanța mesajului printr-o nouă postare cu o captură de ecran a postării inițiale.

Markets Insider notează că Burry își îndeamnă probabil urmăritorii să nu se lase înșelați de noua creștere a piețelor financiare americane în contextul în care indicele de referință S&P 500 a crescut cu 6,2% în luna ianuarie în timp ce Nasdaq Composite, în care intră acțiunile multor companii tech, cu 11%.

Pentru Nasdaq Composite acesta a fost cel mai bun randament înregistrat în prima lună a anului după ianuarie 2001.

Michael Burry pariază împotriva lui Elon Musk și a „Copacului cu bani al Wall Street”

Unele din companiile a căror valoare de piață s-a prăbușit pe bursă anul trecut au înregistrat cele mai mari creșteri la începutul lui 2023. De exemplu, acțiunile producătorului auto Tesla condus de Elon Musk au crescut cu 41% în ianuarie după o prăbușire istorică în 2022.

Tesla a fost în ianuarie compania cu al doilea cel mai bun randament din indicele S&P 500.

În același timp, fondul de investiții Ark Innovation al lui Cathie Wood, supranumită „Copacul cu bani al Wall Street”, a înregistrat în ianuarie 2023 cea mai bună lună din istoria sa. Anul trecut fondul de investiții al lui Wood a fost printre cele mai afectate de declinul Tesla.

Scion Asset Management, fondul lui Burry a plasat anul trecut pariuri atât împotriva Tesla, cât și a companiei lui Wood care investește puternic în acțiuni tech.


Declinul spectaculos înregistrat pe bursă în 2022 de numeroase companii americane din sectorul tech a venit în contextul în care Fed, banca centrală de la Washington, a majorat dobânzile de referință de la aproape 0 la peste 4% pentru a reduce rata istorică a inflației.


Însă investitorii par să își fi recăpătat încrederea în aceste companii, crezând că ultimele date privind scăderea inflației în SUA vor face Fed să taie dobânzile de referință pentru a încerca să evite intrarea în recesiune a economiei americane.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…