Vineri - şedinţa BEx al PNL; ar urma să se discute de negocierile pentru formarea noului guvern şi cazul Orban

Vineri - şedinţa BEx al PNL; ar urma să se discute de negocierile pentru formarea noului guvern şi cazul Orban

Biroul Executiv al PNL se reuneşte în şedinţă, vineri, la ora 11,00, la Palatul Parlamentului.

Liberalii ar urma să discute despre negocierile avute, în ultimele zile, cu PSD şi UDMR în vederea formării unui nou guvern.

Reprezentanţii PNL, PSD, UDMR şi ai minorităţilor naţionale au avut, marţi, primele negocieri oficiale pentru formarea unei majorităţi. Începând de miercuri, echipele PNL şi PSD au avut discuţii pe capitolele programului de guvernare.

De asemenea, în şedinţa BEx al PNL se va discuta despre propuneri pentru şefia SRTv şi SRR.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a anunţat recent că în şedinţa BEx se va discuta şi despre ultimele declaraţii ale fostului lider al liberalilor Ludovic Orban, urmând să se ia o decizie în acest sens.

Întrebat dacă în şedinţa de vineri va propune excluderea lui Ludovic Orban din PNL, el a răspuns: "Vom discuta declaraţiile domnului Ludovic Orban din ultima perioadă în spaţiul public şi atacurile la preşedintele României şi la preşedintele PNL şi vom vedea decizia BEx".

Fostul preşedinte PNL Ludovic Orban a anunţat că se va prezenta la şedinţa Biroului Executiv al partidului unde se va discuta despre o eventuală excludere a sa din partid, dar a precizat că o astfel de decizie îi revine Consiliului Naţional. El a spus că va cere în şedinţa BEx "demisia lui Cîţu şi a conducerii", "sistarea oricăror discuţii cu PSD şi refacerea coaliţiei PNL - UDMR - USR". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria