Violenţele israeliano - palestiniene au continuat marţi, făcând victime şi răniţi

Violenţele israeliano - palestiniene au continuat marţi, făcând victime şi răniţi

O sinagogă a fost incendiată marţi, într-un oraş din apropierea aeroportului Ben Gurion din Israel, pe fondul ciocnirilor dintre locuitorii arabi şi evrei, potrivit informaţiilor apărute în media, informează dpa.

Se pare că locuitorii arabi au profanat o sinagogă din oraşul Lod, situat la 15 kilometri sud-est de Tel Aviv, şi i-au dat foc. Zeci de maşini au fost, de asemenea, incendiate, iar mai multe vitrine au fost sparte.

Primarul oraşului Lod, Jair Revivo, a vorbit despre un "război civil" şi a cerut imediat instituirea stării de asediu.

Confruntări serioase au izbucnit şi în oraşele majoritar arabe Akko din nordul ţării şi în Jaffa, lângă Tel Aviv.

Un tânăr arab în vârstă de 25 de ani a fost împuşcat mortal în Lod. Ulterior, un bărbat de 34 de ani a fost arestat, a declarat marţi poliţia. Potrivit informaţiilor din presă, citate de AFP, suspectul este un locuitor evreu din Lod.

Lod este considerat o localitate cu o rată ridicată a criminalităţii.

Israelul a reluat zborurile pe aeroportul Ben Gurion după o scurtă întrerupere, marţi seară, cauzată de numeroasele rachete trase dinspre Fâşia Gaza, conform unei informări a autorităţii israeliene a aeroporturilor, citate de Reuters. Hamas a indicat că a lansat atacurile ca reacţie la distrugerea de către armata israeliană, în Gaza, a unei clădiri cu 10 etaje, imobil în care se aflau birouri ale unor lideri ai mişcării islamiste armate palestiniene.

Un palestinian a fost ucis şi un altul a fost rănit, tot marţi, de tiruri ale soldaţilor israelieni în nordul Cisiordaniei ocupate, a declarat pentru AFP o sursă de securitate palestiniană.

Ambii erau membri ai serviciilor de informaţii palestiniene şi au fost victimele unui atac israelian la un punct de trecere militar din apropiere de Nablus.

Armata israeliană informase anterior despre o "tentativă de utilizare a armelor de foc dintr-o maşină la joncţiunea Tapuah" din apropiere de Nablus.

Violenţele care au afectat luni seara Fâşia Gaza şi sudul Israelului s-au soldat cu moartea a cel puţin 30 de palestinieni şi trei femei israeliene.

Marţi, au avut loc mai multe mitinguri în Cisiordania ocupată.

Ciocnirile cu forţele de securitate israeliene s-au soldat cu 245 de răniţi, a raportat Semiluna Roşie Palestiniană, citată de AFP. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o chestie interesantă despre patronul Digi

2 Voi știți cine e marmota asta?

3 VIDEO Interlopul Armin Bitzy i-a luat gâtul cămătarului Gabi „Șef" în fața unor copii care se jucau

4 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

5 Așa o fi?