Viorel Arcaș: Vom solicita prelungirea până la 15 februarie a termenului raportului la ancheta privind rectificările bugetare pe 2016

Viorel Arcaș: Vom solicita prelungirea până la 15 februarie a termenului raportului la ancheta privind rectificările bugetare pe 2016

Comisiile parlamentare de buget-finanțe vor solicita Birourilor permanente reunite prelungirea până pe 15 februarie a termenului de depunere a raportului asupra anchetei privind rectificările bugetare pe 2016, a anunțat, joi, președintele Comisiei de buget din Senat, Viorel Arcaș.

Potrivit deciziei inițiale, cele două comisii aveau termen de 10 zile pentru întocmirea raportului, acesta expirând la sfârșitul săptămânii viitoare.

"Noi am decis în comisie să solicităm Birourilor permanente reunite să ne acorde alt termen pentru raport, pentru că, ați auzit și dvs din discuțiile de astăzi, pe 25 ianuarie abia cunoaștem execuția (bugetului pe 2016 — n.r.), raportul Curții de Conturi încă nu-l avem, sunt documentații care se fac pe teren și vrem să ținem cont și să audiem reprezentanții, să stăm puțin de vorbă în comisii după ce au și ei raportul Curții", a afirmat Arcaș, care a precizat că termenul solicitat este de 15 februarie.

El a precizat că săptămâna viitoare ar putea să fie depus la Parlament proiectul bugetului pe 2017 și acesta este încă un motiv pentru prelungirea termenului pentru raport.

"Și mai avem o problemă, săptămâna viitoare s-ar putea să se suprapună cu proiectul de buget pe 2017 și atunci este chiar necesară o decalare de termen", a adăugat Viorel Arcaș.

Comisiile de buget au audiat joi pe secretarul de stat în Ministerul Finanțelor Daniela Pescaru și pe secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și al Fondurilor Europene Sirma Caraman. Audierile vor continua săptămâna viitoare, miercuri, de la ora 14,00, cu reprezentanți ai Comisiei de evaluare a veniturilor și ai Comisiei Naționale de Prognoză, a anunțat Viorel Arcaș.

"După data de miercuri, când vor fi audieri tot la eșalonul doi, să spun așa, urmează să vedem când vom continua. Dacă nu va veni bugetul, probabil că de joi", a precizat Arcaș, întrebat când vor fi audiați foștii miniștri.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia