Virgil Popescu: Aleșii USR sabotează România la Bruxelles / Scandal la moțiunea contra ministrului Energiei

Virgil Popescu: Aleșii USR sabotează România la Bruxelles / Scandal la moțiunea contra ministrului Energiei

Tensiunile politice nu au lipsit nici de la noua moțiune simplă împotriva lui Virgil Popescu, fiind lansate acuzații atât de ministrul Energiei, cât și din partea USR.

Virgil Popescu e la a treia moțiune împotriva sa FOTO Gov.ro

Tonul a fost dat de USR, care a citit o moțiune simplă, prin Radu Miruță, în care l-a acuzat pe Virgil Popescu de ineficiența măsurilor luate de Ministerul Energiei și Guvernul Ciucă. „Virgil Popescu este un izvor nesecat de nepricepere. Este emblema acestui guvern eşuat, format din băieţi nu prea deştepţi. Iar acest lucru se vede în facturile fiecărui consumator din România. A început să se vadă dureros pe cardul angajaţilor din industria prelucrătoare. Şi se vede în datoria de la buget pe care Guvernul României o are de achitat companiilor furnizoare de energie electrică: 40 de miliarde de lei - chiar dacă în ultimele săptămâni s-au jucat cu această cifră mai ceva ca la ruletă", se menţionează în documentul citit de Miruță.

Cristina Prună a cerut ca Virgil Popescu să plece din banca deputaților și să stea la tribună, în timp ce Alianța pentru Unirea Românilor a făcut la început gălăgie, președintele de ședință amenințând că oprește lucrările.

Tir de atacuri la USR

În timp ce la București USR mimează grija față de sectorul energetic românesc, la Strasbourg, săptămâna viitoare vor fi supuse la vot Directiva RED 3 regenerabile împreună cu două amendamente nefavorabile energiei hidro din România, iar cel mai activ susținător al acestora este Nicolae Ștefănuță. Atât de dramatică este situația, încât am primit mesaje din partea reprezentanților în Parlamentul European al unei alte țări aliate, pentru a ne asigura că interesele meschine ale USR nu pun în pericol întreaga arhitectură energetică europeană. Deci, la Bruxelles aleșii pe listele USR sabotează pe față România! Haideți să vedem ce fac și în România”, a precizat Virgil Popescu.

Este același joc pe care l-au făcut mereu: au sabotat investițiile hidro din Valea Jiului, pentru că Dacian Cioloș avea nevoie de multe zone protejate, au sabotat Cariera Roșia pentru că era campanie internă în plină criză energetică și acum sabotează România pentru că se ceartă dl Cioloș cu dl Drulă. Trebuie să fii inconștient să sabotezi producția de cărbune în această iarnă. USR, vă acuz de subminarea sectorului energetic românesc și vă cer să luați măsuri împotriva dlui Ștefănuță și a tuturor europarlamentarilor USR care se opun energiei hidro în România și Europa! Totul trebuie să aibă o limită!”, a completat ministrul Energiei.

„Ghiveci” de acuzații

Nu poți, din dragoste pentru propria imagine, să arunci în aer o țară întreagă. Așa ați făcut tot timpul, stimați useriști, și pentru asta vă va judeca o țară întreagă, inclusiv cei care v-au votat. Despre moțiune pot să spun că a fost făcută exact cum pregătești un ghiveci românesc cu legume – câteva ceva pentru fiecare. Câteva mesaje pentru AUR, că mai nou, sunt partenerii lor de nădejde de opoziție, totul condimentat cu minciuni, exagerări și o aromă inconfundabilă de panică. Nu știu cine anume a redactat acest document numit moțiune, dar pot să vă spun că este un om de un cinism ieșit din comun. Să minți în fața Parlamentului și în fața românilor despre vieți pierdute la Complexul Energetic Oltenia este dezonorant și descalificant”, a mai afirmat Virgil Popescu

Drulă și Simion, replici pentru Popescu

Cătălin Drulă a venit și el cu un șir de acuzații: „Virgil Popescu arde gazul la Energie de trei zile (...) În orice Parlament normal, acest ministru ar fi demis. Voi, PNL și PSD, sunteți pe interesul de gașcă”, a punctat Drulă. „Virgil Popescu e groparul energiei din României”, a completat liderul USR.

Nu-i mai invocați pe cei de la PSD. Le-a mâncat pisica limba. Virgil Popescu stă frumos la banca lui. A executat ordinele pe care le-a primit. E menținut în trei cabinete succesive”, și-a început George Simion discursul, care în repetate rânduri la făcut „hoț” pe Virgil Popescu.

Concluzia PSD

Liderul de grup al PSD, Alfred Simonis, a fost nemulțumit de modul cum au decurs dezbaterile. „Am sperat până în ultima clipă că opoziția cu puterea și toate forțele politice pro-occidentale vor încerca printr-un instrument, chiar criticând pe unde s-a greșit, să vină și cu soluții, să spună ce putem face împreună. Să înțelegem ce e de făcut. Am văzut acuzații, miștouri și ironii”, a punctat Simonis. Liderul de grup de la PSD le-a bătut obrazul USR-iștilor care au încercat să-l întrerupă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante