VIRUSUL ZIKA Autoritățile din SUA au emis directive pentru tratarea copiilor expuși

VIRUSUL ZIKA Autoritățile din SUA au emis directive pentru tratarea copiilor expuși

Oficiali din domeniul sănătății din SUA au emis directive pentru personalul medical din Statele Unite care are în grijă nou născuți din mame care au călătorit sau trăit într-o zonă de transmitere a virusului Zika în timpul sarcinii, relatează Reuters.

Directivele recomandă pediatrilor să colaboreze îndeaproape cu obstetricienii care tratează femei gravide expuse la virusul Zika în timpul sarcinii, monitorizând ecografiile fetale și testând sugarii care prezintă simptome ale unui defect din naștere, denumit microcefalie.

Aceste orientări survin după un val de cazuri de copii născuți cu microcefalie, asociată cu infecția cu virusul Zika în Brazilia, țara cea mai afectată și care va găzdui în această vară Jocurile Olimpice la Rio de Janeiro.

Virusul Zika a fost descoperit în 21 de țări din America Latină, precum și în Europa. Epidemii s-au înregistrat în Brazilia, Columbia, Salvador, Panama și Republica Capul Verde. Litoralul Guyanei Franceze a intrat în faza epidemică după ce autoritățile locale au precizat luni că au fost "confirmate biologic" 45 de cazuri și "160 de suspecți, dintre care patru femei însărcinate". Două persoane contaminate cu virusul Zika au fost depistate și în Elveția la scurt timp după ce s-au întors dintr-o regiune tropicală, după cum a informat marți Ministerul Sănătății din această țară. Ultima contaminare a fost confirmată miercuri la un rezident în Danemarca care a călătorit în America Centrală și de Sud.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…