VIRUSUL ZIKA Costa Rica a înregistrat primul caz de infectare de pe teritoriul său

VIRUSUL ZIKA Costa Rica a înregistrat primul caz de infectare de pe teritoriul său

Autoritățile din Costa Rica au detectat primul caz de infectare cu virusul Zika de pe teritoriul acestei țări, la un bărbat de 25 de ani care a fost contaminat în timp ce călătorea în Columbia, a anunțat marți Ministerul Sănătății din această țară, confirmând răspândirea rapidă a bolii în America de Sud. Potrivit AFP, pacientul a prezentat vineri simptome ale bolii în timp ce se afla în Columbia, înaintea întoarcerii în Costa Rica, unde a fost spitalizat din cauza înrăutățirii stării sale.

Bărbatul se reface în prezent la domiciliul său din partea de sud a capitalei, unde autoritățile au recurs la fumigație pentru a elimina orice eventuală prezență a țânțarului tigru, vectorul acestei boli.

Virusul Zika, suspectat că ar provoca o malformație congenitală denumită microcefalie la nou-născuții ale căror mame au fost infectate pe perioada sarcinii, se răspândește cu repeziciune în America de Sud, în special în Brazilia, țara cea mai afectată de maladie și care va găzdui Jocurile Olimpice de vară din 2016.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale